Јунски посетиоци Ранчићеве куће, Гроцке и изложбе „Ехо подручја“

15. јун 2022.

 

Први јунски дани довели су бројне посетиоце у Ранчићеву кућу и стару варош крај Дунава. Од готово свакодневних посета школараца из Гроцке који долазе у пратњи својих учитељица и наставника, јун бележи и посете средњошколаца из Гроцке, али и Београда.
 
Међутим, трагом лепота и културних знаменитости најзеленије београдске општине ка Гроцкој упућују су се како појединачни тако и групно организовани одрасли излетници и посетиоци, који обилазак Ранчићеве куће, установе културе општине Гроцка, планирају нарочито, и намењују јој посебно издвојено време. Ранчићева кућа, стара готово 250 година, посетиоце не оставља равнодушним. Диве се њеној лепоти, очуваности и уређености, а на крају кажу да ће доћи опет. Упознавање са старом вароши крај Дунава настављају обиласком Грочанске чаршије, Легата проф. др Александра Костића, Дунавског кеја, а своје богате утиске зачињавају на терасама легендарног ресторана Виногради.
 
Актуелна изложбена поставка пастела „Ехо подручја“, примењене уметнице Софије Ракиџић биће доступна за посетиоце до 21. јуна 2022.


Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ. 

 

Повезани садржај