Наградни излет културним знаменитостима Гроцке за ђаке из Врчина

23. јун 2022.

 

Културне знаменитости старе вароши крај Дунава и Ранчићеву кућу су у среду 22. јуна посетили одабрани ученици од 1. до 7. разреда ОШ „Св. Сава“ из Врчина, група од преко 50 ђака, која је награђена за постигнуте изузетне наставне и ваннаставне активности током школске 2021/22. године и овом лепо осмишљеном излетничком туром.

Излетнички програм је реализован сарадњом Центра за културу Гроцка и ОШ „Св. Сава“ из Врчина, и обухватио је посету манастиру Рајиновац у Бегаљици, шетњу амбијенталном целином Грочанска чаршија, обилазак Легата др Александра Костића и потом посету Центру за културу Гроцка и Ранчићевој кући у Гроцкој.
Ђаци су обишли ове знамените културно-туристичке дестинације свога краја и општине Гроцка у пратњи учитељица Радице Костадиновић и Слађане Д. Вагић, и предвођени Зорицом Атић, директорком установе културе у Гроцкој у улози кустоса и водича.
 
Садржајан програм завршио се у Центру за културу Гроцка причом о здању Ранчићеве куће, културном добру од великог значаја за њашу земљу, уз посету актуелној самосталној изложби „Ехо подручја“ примењене уметнице Софије Ракиџић. Након предаха и дружења у зеленилу неговане баште Ранчићеве куће, млади гости су Гроцку напустили пуни утисака.
Сама чињеница да су се упознали и по први пут сусрели са неким од лепота места где живе, говори нам о значају излета које има за циљ упознавање непосредног окружења, као и важности сарадње између установа.
 
Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ. 
 

 

Повезани садржај

29септембар2022
Медији најављују Променаду грочанском чаршијом

Медији најављују Променаду грочанском чаршијом

29 септембар 2022

Електронски медији најављују Променаду знаменитим местима и културним добрима Гроцке „Од српског варошког дома до незаборавног YУ гламура“ у недељу 2. октобра у 13ч.

28септембар2022
Ликовна радионица Центра за културу учествује на 57. Дечјем октобарском салону МПУ

Ликовна радионица Центра за културу учествује на 57. Дечјем октобарском салону МПУ

28 септембар 2022

Центар за културу Гроцка са дечјим радовима насталим на ликовнoj радионици „Ликовно путовање“ у Гроцкој учествује на 57. Дечјем октобарском салону МПУ у Београду.