Наградни излет културним знаменитостима Гроцке за ђаке из Врчина

23. јун 2022.

 

Културне знаменитости старе вароши крај Дунава и Ранчићеву кућу су у среду 22. јуна посетили одабрани ученици од 1. до 7. разреда ОШ „Св. Сава“ из Врчина, група од преко 50 ђака, која је награђена за постигнуте изузетне наставне и ваннаставне активности током школске 2021/22. године и овом лепо осмишљеном излетничком туром.

Излетнички програм је реализован сарадњом Центра за културу Гроцка и ОШ „Св. Сава“ из Врчина, и обухватио је посету манастиру Рајиновац у Бегаљици, шетњу амбијенталном целином Грочанска чаршија, обилазак Легата др Александра Костића и потом посету Центру за културу Гроцка и Ранчићевој кући у Гроцкој.
Ђаци су обишли ове знамените културно-туристичке дестинације свога краја и општине Гроцка у пратњи учитељица Радице Костадиновић и Слађане Д. Вагић, и предвођени Зорицом Атић, директорком установе културе у Гроцкој у улози кустоса и водича.
 
Садржајан програм завршио се у Центру за културу Гроцка причом о здању Ранчићеве куће, културном добру од великог значаја за њашу земљу, уз посету актуелној самосталној изложби „Ехо подручја“ примењене уметнице Софије Ракиџић. Након предаха и дружења у зеленилу неговане баште Ранчићеве куће, млади гости су Гроцку напустили пуни утисака.
Сама чињеница да су се упознали и по први пут сусрели са неким од лепота места где живе, говори нам о значају излета које има за циљ упознавање непосредног окружења, као и важности сарадње између установа.
 
Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ. 
 

 

Повезани садржај