Преко 200 ђака из Гроцке у посети изложби „Ситеанци“ у Ранчићевој кући

03. децембар 2019.

 

Трагом актуелне изложбе цртежа Центар за културу Гроцка је посетило преко 200 ђака оближње основне школе „Илија Гарашанин“. Ђаци од првог до четвртог разреда су са својим учитељицама бирали лепе јесење дане да прошетају, сазнају и виде нешто ново, а затим и да се поиграју у башти Ранчићеве куће.

У галерији Ранчићеве куће дочекала их је нова изложбена поставка под називом "Ситеанци", радови уметника Предрага Лојанице. Изложба портрета, махом уметника из земаља широм света у разноврсним техникама на папиру, деци је била веома интересантна - са пуно изложених радова, мноштвом лица, физиономија, карактера, и уметнички дочараних детаља који откривају личне особености... Разреди су се из дана у дан смењивали у галерији, чуло се мноштво утисака и коментара, а потом би игром у башти употпунили посету Ранчићевој кући. Доминирале су "традиционалне" игре конопцем, лоптом и непревазиђене жмурке.

Изложба „Ситеанци“ аутора доктора уметности Предрага Лојанице гостоваће у галерији Ранчићеве куће до 10. децембра.

Галерије фотографија можете погледати у ФБ албумима Центра за културу Гроцка:

посета четвртих разреда 02. децембра

посета првих разреда 27. новембра

посета других разреда 25. новембра

посета првих разреда 25. новембра

 

Повезани садржај

01август2020
"Стваралачка Гроцка" у ПОЛИТИЦИ

"Стваралачка Гроцка" у ПОЛИТИЦИ

01 август 2020

Дневни лист ПОЛИТИКА у оквиру културне рубрике "Синоћ у Београду" доноси вест о групној изложби "Стваралачка Гроцка" у Ранчићевој кући.

01август2020
Стваралачка Гроцка у Ранчићевој кући

Стваралачка Гроцка у Ранчићевој кући

01 август 2020

У Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка, представљена је шеста групна изложба „Стваралачка Гроцка“, која ове године окупља педесет и једног учесника.