Преко 200 ђака из Гроцке у посети изложби „Ситеанци“ у Ранчићевој кући

03. децембар 2019.

 

Трагом актуелне изложбе цртежа Центар за културу Гроцка је посетило преко 200 ђака оближње основне школе „Илија Гарашанин“. Ђаци од првог до четвртог разреда су са својим учитељицама бирали лепе јесење дане да прошетају, сазнају и виде нешто ново, а затим и да се поиграју у башти Ранчићеве куће.

У галерији Ранчићеве куће дочекала их је нова изложбена поставка под називом "Ситеанци", радови уметника Предрага Лојанице. Изложба портрета, махом уметника из земаља широм света у разноврсним техникама на папиру, деци је била веома интересантна - са пуно изложених радова, мноштвом лица, физиономија, карактера, и уметнички дочараних детаља који откривају личне особености... Разреди су се из дана у дан смењивали у галерији, чуло се мноштво утисака и коментара, а потом би игром у башти употпунили посету Ранчићевој кући. Доминирале су "традиционалне" игре конопцем, лоптом и непревазиђене жмурке.

Изложба „Ситеанци“ аутора доктора уметности Предрага Лојанице гостоваће у галерији Ранчићеве куће до 10. децембра.

Галерије фотографија можете погледати у ФБ албумима Центра за културу Гроцка:

посета четвртих разреда 02. децембра

посета првих разреда 27. новембра

посета других разреда 25. новембра

посета првих разреда 25. новембра

 

Повезани садржај

29септембар2022
Медији најављују Променаду грочанском чаршијом

Медији најављују Променаду грочанском чаршијом

29 септембар 2022

Електронски медији најављују Променаду знаменитим местима и културним добрима Гроцке „Од српског варошког дома до незаборавног YУ гламура“ у недељу 2. октобра у 13ч.

28септембар2022
Ликовна радионица Центра за културу учествује на 57. Дечјем октобарском салону МПУ

Ликовна радионица Центра за културу учествује на 57. Дечјем октобарском салону МПУ

28 септембар 2022

Центар за културу Гроцка са дечјим радовима насталим на ликовнoj радионици „Ликовно путовање“ у Гроцкој учествује на 57. Дечјем октобарском салону МПУ у Београду.