Први посетиоци изложбе „Свети Срби“ у Ранчићевој кући

04. децембар 2021.

 

Трагом вести о изложби „Свети Срби“ иконописца Јелене Хинић, која је претходне вечери отворена у Ранчићевој кући, поставку је у суботу 4. децембра, првог дана трајања изложбе, након индивидуалних посета обишла и група посетилаца из Београда.

Заинтересовано су разгледали изложбу и дивили се раду ауторке, али и постављали бројна питања о варошкој кући и Гроцкој, породици Ранчић и детаљима градње.
 
Директорка установе Зорица Атић им је у причи и анегдотама „открила“ многе културно-историјске занимљивости Гроцке, тако да је посета Ранчићевој кући оставила велики утисак на наше госте, који су се потом упутили у шетњу Грочанском чаршијом.
 
Како кажу, планирана грочанска дестинација била им је и ресторан Виногради, где ће гастрономски заокружили свој излетнички дан.
 
 
Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ. 

 

Повезани садржај

14јануар2022
Јавни позив за street art уметнике и уметнице: Осликајте мурал изузетним женама Србије

Јавни позив за street art уметнике и уметнице: Осликајте мурал изузетним женама Србије

14 јануар 2022

Амбасада Холандије у сарадњи са Центром за Женске студије, Културним центром ГРАД и девет градова у Србији-међу којима је и београдска Општина Гроцка, реализује пројекат.

14јануар2022
РАДИО БЕОГРАД 1: Шетња Грочанском чаршијом

РАДИО БЕОГРАД 1: Шетња Грочанском чаршијом

14 јануар 2022

У енциклопедијама се може прочитати да је чаршија део града, готово увек у самом средишту, који се у том облику и под тим називом највећим делом развио.