Ранчићева кућа на мети посетилаца

12. август 2020.

 

Ранчићева кућа је постала познато име за излетнике, а особито је на мети посетилаца суботом (у периоду од 10 до 16 часова је радно време), од којих смо понеке забележили фотоапаратом. Лепотица народног неимарства, баш као и читава Гроцка, привлачи својом лепотом, али и бројним причама објављеним у штампаним и електронским медијима. У оквиру посета Гроцкој, викендицама, пријатељима, или пак ресторану "Виногради", неретко се уприличи и посета Ранчићевој кући, која сем приче о свом вековном трајању, нуди и изложбу "Стваралачка Гроцка".

Подсећамо још једном да се стручна вођења заказују, како би се адекватно посветило време онима који желе да чују ове занимљиве приче и обиђу Ранчићеву кућу и Легат др Александра Костића у пратњи кустоса Зорице Атић.

 

Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму центра за културу Гроцка ОВДЕ.

 

Повезани садржај

29септембар2022
Медији најављују Променаду грочанском чаршијом

Медији најављују Променаду грочанском чаршијом

29 септембар 2022

Електронски медији најављују Променаду знаменитим местима и културним добрима Гроцке „Од српског варошког дома до незаборавног YУ гламура“ у недељу 2. октобра у 13ч.

28септембар2022
Ликовна радионица Центра за културу учествује на 57. Дечјем октобарском салону МПУ

Ликовна радионица Центра за културу учествује на 57. Дечјем октобарском салону МПУ

28 септембар 2022

Центар за културу Гроцка са дечјим радовима насталим на ликовнoj радионици „Ликовно путовање“ у Гроцкој учествује на 57. Дечјем октобарском салону МПУ у Београду.