Секција Геодетске школе у излетничкој посети Гроцкој

18. октобар 2022.

 

На Дан ослобођења Гроцке, 17. октобра, Ранчићеву кућу и стару варош крај Дунава посетилe су ученицe четврте године средње Геодетске техничке школе из Београда, предвођене професорком географије Душицом Ивандић.

Једнодневни излет у оквиру географске секције матуранткиње су са својом професорком, пореклом Грочанком, намениле упознавању старе вароши крај Дунава. Уз кустоско вођење и дружење са Зорицом Атић, директорком установе, излет је обухватио вођење Ранчићевом кућом, знаменитим културним добром Гроцке, Београда и Србије, баш као и актуелном изложбом „Тајне из заборављене архиве“ проф. Неле Пушкаш. Уз обиље историјских занимљивости и прича о културним добрима Гроцке, потом су се запутиле шетњу Грочанском чаршијом, особеном амбијенталном целином која је по значају раме уз раме са Косанчићевим венцем, а није изостала ни посета споменику Илији Гарашанину, и музејској поствци збирке Легата др Александра Костића у Библиотеци „Илија Гарашанин“.
Гошће су с пажњом и занимањем уживале у обиласку културних знаменитости Гроцке, а излет је завршен посетом ресторану „Виногради“ и манастиру Рајиновац, са мноштвом богатих утисака.
 
Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ.
 

 

Повезани садржај