Старији основци из гроцке у посети изложби скулптура „Листа жеља“

30. март 2019.

 У петак, 29. марта две групе старијих основаца ОШ „Илија Гарашанин“ из Гроцке посетили су Ранчићеву кућу како би погледали изузетну и несвакидашњу изложбу – едукативне скулптуре у дрвету вајара Марка Црнобрње. Били су то ученици VI-4 разреда са наставницама Виолетом Марковић и Виолетом Милосављевић, као и са њиховом гошћом Јеленом Стаменковић из издавачке куће БИГЗ-а, која ће посету Ранчићевој кући објавити у школском листу познатог издавача, а потом и ученици VII-3 разреда са наставником Миланом Митровићем Макабијем.

Изложба под називом „Листа жеља“ која се састоји од едукативних скулптура и скулпторалних композиција, била је веома инспиративна за младе посетиоце. Пажљиво су загледали скулптуре и проналазили везу са својим догодовштинама у свакодневним ситуацијама. Свака скулптура је иницирала коментаре: разликовали су се коментари дечака и девојчица, а поједини ђаци су имали занимљиве закључке и препознавали емоције, укључивши се у анализу дела виђену очима детета. Радове уметника Марка Црнобрње посетиоци могу погледати до понедељка, 8. априла.

 

Повезани садржај

26фебруар2020
Емисија ГОСТОЉУБЉЕ посвећена Гроцкој

Емисија ГОСТОЉУБЉЕ посвећена Гроцкој

26 фебруар 2020

Културно-туристички серијал "Гостољубље", емитује се на ТВ СтудиоБ, а грочанска епизода биће приказана већ у суботу 14. марта са почетком у 19 часова.