Трећаци у посети изложби илустрација ТОП 50

04. јун 2019.

 

 

Првог радног дана након отварања нове изложбе, у понедељак 3. јуна, галерију Ранчићеве куће су посетили ученици III-4 разреда из ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој, предвођени својом учитељицом Јеленом Ристић Станојевић. Повод - изложба рок графика „Топ 50“ графичара и дизајнера Давида Вартабедијана која је отворена у петак 31. маја.

Поставка чији назив алудира на музичке Топ листе састоји се од илустрација приређених у различитим форматима, одабраних међу неколико стотина радова насталих за потребе „Хит Стране“ Политикиног Забавника. Колико о најстаријем недељном магазину у Србији намењеном узрасту младих од 7 до 107, знају најмлађи узраста око 9 година, чуло се и видело на лицу места. Малишани су упознати са Забавником, поготово његовим јуниорским издањем - Малим Забавником. 
Илустрације су дочарале значај и важност рок бендова, као и њихову оригиналност.

Пријатан дан без падавина допринео је да се деца, након што су погледала поставку, неометано поиграју у башти Ранчићеве куће.

 

Повезани садржај

25мај2020
 МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

25 мај 2020

Поводом 25. маја, дана када је рођен доживотни председник бивше Југославије, дневни лист ПОЛИТИКА доноси причу о једном од његових омиљених места.