Трећи разред из Гроцке у посети изложби скулптура у Ранчићевој кући

30. март 2019.

 Након две групе старијих основаца, још један разред млађих ученика је у петак 29. марта посетио Центар за културу Гроцка. Ученици III-3 разреда ОШ „Илија Гарашанин“ из Гроцке са учитељицом Славицом Илић нису желели да пропусте изложбу скултура познатог домаћег вајара Марка Црнобрње.

Поставка под називом „Листа жеља“ је основце увела у свет детињства и маште виђен очима уметника. Скулптуре и композиције у оквиру поставке приказују ситуације из периода одрастања, асоцирају намоменте који се памте, који се препознају, и наводе младе посетиоце на закључак да се осећања могу представити и скулпторално, као и да су детаљи битни за разумевање атмосфере композиције. Деца су постављала пуно питања и давала разноврсне одговоре, који су отварали нове могућности разумевања скулптура.

Живо и динамично дружење се наставило у дворишту Ранчићеве куће, дан је био окупан сунчевом светлошћу, па је последњи радни дан у недељи употпуњен и завршен на најлепши начин. Радове уметника Марка Црнобрње посетиоци могу погледати до понедељка, 8. априла.

 

Повезани садржај