Удружење "Др Арчибалд Рајс" у посети Гроцкој

09. новембар 2019.

 

 

Грочанску варош и њене знаменитости посетили су у суботу 9. новембра излетници из Удружења потомака солунских ратника "Др Арчибалд Рајс" из Београда.

Започели су свој дан посетом археолошком налазишту "Бело брдо" у Винчи, затим наставили пут Гроцке у сусрет Ранчићевој кући и Грочанској чаршији где су се у пратњи кустоса Зорице Атић упознали са историјатом старе вароши крај Дунава, бистом Илије Гарашанина и сачуваним народним неимарством. Обишли су и Легат др Александра Костића, сликали се са Грочанком, да би пут наставили ка манастиру Рајиновац, а одмор и окрепљење пронашли у ресторану "Виногради" с погледом на бујне крајолике. Гроцка им се веома допала. Неки од излетника су њом већ пролазили, али је доживљај био сасвим другачији у оквиру организоване посете.

Тим поводом, један од посетилаца је у шали изјавио како има познаницу која је пореклом из Гроцке, али да након данашњег дана сигурно о Гроцкој зна много више од ње.

 

Повезани садржај

01август2020
"Стваралачка Гроцка" у ПОЛИТИЦИ

"Стваралачка Гроцка" у ПОЛИТИЦИ

01 август 2020

Дневни лист ПОЛИТИКА у оквиру културне рубрике "Синоћ у Београду" доноси вест о групној изложби "Стваралачка Гроцка" у Ранчићевој кући.

01август2020
Стваралачка Гроцка у Ранчићевој кући

Стваралачка Гроцка у Ранчићевој кући

01 август 2020

У Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка, представљена је шеста групна изложба „Стваралачка Гроцка“, која ове године окупља педесет и једног учесника.