Удружење "Др Арчибалд Рајс" у посети Гроцкој

09. новембар 2019.

 

 

Грочанску варош и њене знаменитости посетили су у суботу 9. новембра излетници из Удружења потомака солунских ратника "Др Арчибалд Рајс" из Београда.

Започели су свој дан посетом археолошком налазишту "Бело брдо" у Винчи, затим наставили пут Гроцке у сусрет Ранчићевој кући и Грочанској чаршији где су се у пратњи кустоса Зорице Атић упознали са историјатом старе вароши крај Дунава, бистом Илије Гарашанина и сачуваним народним неимарством. Обишли су и Легат др Александра Костића, сликали се са Грочанком, да би пут наставили ка манастиру Рајиновац, а одмор и окрепљење пронашли у ресторану "Виногради" с погледом на бујне крајолике. Гроцка им се веома допала. Неки од излетника су њом већ пролазили, али је доживљај био сасвим другачији у оквиру организоване посете.

Тим поводом, један од посетилаца је у шали изјавио како има познаницу која је пореклом из Гроцке, али да након данашњег дана сигурно о Гроцкој зна много више од ње.

 

Повезани садржај

25мај2020
 МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

25 мај 2020

Поводом 25. маја, дана када је рођен доживотни председник бивше Југославије, дневни лист ПОЛИТИКА доноси причу о једном од његових омиљених места.