Удружење "Др Арчибалд Рајс" у посети Гроцкој

09. новембар 2019.

 

 

Грочанску варош и њене знаменитости посетили су у суботу 9. новембра излетници из Удружења потомака солунских ратника "Др Арчибалд Рајс" из Београда.

Започели су свој дан посетом археолошком налазишту "Бело брдо" у Винчи, затим наставили пут Гроцке у сусрет Ранчићевој кући и Грочанској чаршији где су се у пратњи кустоса Зорице Атић упознали са историјатом старе вароши крај Дунава, бистом Илије Гарашанина и сачуваним народним неимарством. Обишли су и Легат др Александра Костића, сликали се са Грочанком, да би пут наставили ка манастиру Рајиновац, а одмор и окрепљење пронашли у ресторану "Виногради" с погледом на бујне крајолике. Гроцка им се веома допала. Неки од излетника су њом већ пролазили, али је доживљај био сасвим другачији у оквиру организоване посете.

Тим поводом, један од посетилаца је у шали изјавио како има познаницу која је пореклом из Гроцке, али да након данашњег дана сигурно о Гроцкој зна много више од ње.

 

Повезани садржај

29септембар2022
Медији најављују Променаду грочанском чаршијом

Медији најављују Променаду грочанском чаршијом

29 септембар 2022

Електронски медији најављују Променаду знаменитим местима и културним добрима Гроцке „Од српског варошког дома до незаборавног YУ гламура“ у недељу 2. октобра у 13ч.

28септембар2022
Ликовна радионица Центра за културу учествује на 57. Дечјем октобарском салону МПУ

Ликовна радионица Центра за културу учествује на 57. Дечјем октобарском салону МПУ

28 септембар 2022

Центар за културу Гроцка са дечјим радовима насталим на ликовнoj радионици „Ликовно путовање“ у Гроцкој учествује на 57. Дечјем октобарском салону МПУ у Београду.