Грочанске приче премијерно у Гроцкој: Филм у коме ћете уживати

03. новембар 2019.

 

Промоција документарно-туристичког филма „Грочанске приче“ (Grocka Tales) у Гроцкој заказана је за среду 6. новембра у 18 часова у просторијама градске општине Гроцка.

Како кажу аутори у синопсису, Туристички филм о Гроцкој допушта вам да без журбе уживате у атмосфери ове сликовите варошице и да слушајући приче људи из овог места о богатом културном наслеђу и природним лепотама пожелите да је и сами посетите...“.
 

Филм Небојше Илића „Грочанске приче” приказан је на овогодишњем СИЛА ФЕСТ-у, 11. Међународном фестивалу туристичког и еколошког филма у Великом Градишту, где је поред симпатија публике добио и награду студената Високе туристичке школе струковних студија у Београду. На фестивал је пристигло 196 филмова из земље и света, селекцију је прошло 57, а студенти су свој глас дали „Грочанским причама”, филму који говори о Гроцкој.

У око 25 минута трајања филма радња обухвата прелепе зелене и воћне грочанске панораме крај реке, винчанску културу, Грочанску чаршију, Ранчићеву кућу, Легат др Александра Костића као и летњиковац у Дубочају, Касноримску гробницу у Брестовику, ресторан Виногради, Огледно добро Радмиловац...

У наставку вечери, Зоран Марковић, учесник филма и професор рибарства, представиће новоотворено „Село праисторијског рибара“ у оквиру огледног добра Радмиловац у Винчи, а које је изградио Центар за рибарство Пољопривредног факултета у Београду како би дочарао лепенску, старчевачку и винчанску културу становања крај реке Дунав.

*Хвала особама које су филм „Грочанске приче“ реализовале: професорки Милини Косановић и студентима Високе туристичке школе струковних студија у Београду, аутору и режисеру Небојши Илићу - сниматељу при Културном центру у Власотинцу, сараднику Милошу Крстићу, као и учесницима.
 

 

Повезани садржај