ГРОЦКА на Дунаву, документарни материјал за филм „Грочанске приче“

08. новембар 2021.

 

Гроцка, стара варош крај Дунава, синоним је за лепоту живљења и мир, који су данас, када већина људи стално жури, свима најпотребнији.
Кадрови из Гроцке допуштају вам да без журбе уживате у атмосфери ове сликовите варошице и да гледајући призоре о богатом културном наслеђу и природним лепотама пожелите да је и сами посетите.
 
Снимак обухвата прелепе зелене и воћне грочанске панораме крај реке, винчанску културу и археолошко налазиште "Бело брдо" у Винчи, Огледно добро Радмиловац, Грочанску чаршију, Ранчићеву кућу, Легат др Александра Костића, Касноримску гробницу у Брестовику, ресторан Виногради...
 
Велико хвала особама које су реализовале филм: професорки Милини Косановић и студентима Високе туристичке школе у Београду, затим аутору филма и режисеру Небојши Илићу из Центра за културу Власотинце, сараднику Милошу Крстићу, као и свим учесницима - Зорици Атић, директорки Центра за културу Гроцка, Музеју града Београда и Драгану Јанковићу, кустосу, Огледном добру Радмиловац и проф. Зорану Марковићу, породици Михајловић из Гроцке.
 
 
 Документарни материјал за филм „Грочанске приче“ .

Филм „Грочанске приче“ сценаристе и режисера Небојше Илић Илкета.

 

Повезани садржај