ГРОЦКА на Дунаву, документарни материјал за филм „Грочанске приче“

08. новембар 2021.

 

Гроцка, стара варош крај Дунава, синоним је за лепоту живљења и мир, који су данас, када већина људи стално жури, свима најпотребнији.
Кадрови из Гроцке допуштају вам да без журбе уживате у атмосфери ове сликовите варошице и да гледајући призоре о богатом културном наслеђу и природним лепотама пожелите да је и сами посетите.
 
Снимак обухвата прелепе зелене и воћне грочанске панораме крај реке, винчанску културу и археолошко налазиште "Бело брдо" у Винчи, Огледно добро Радмиловац, Грочанску чаршију, Ранчићеву кућу, Легат др Александра Костића, Касноримску гробницу у Брестовику, ресторан Виногради...
 
Велико хвала особама које су реализовале филм: професорки Милини Косановић и студентима Високе туристичке школе у Београду, затим аутору филма и режисеру Небојши Илићу из Центра за културу Власотинце, сараднику Милошу Крстићу, као и свим учесницима - Зорици Атић, директорки Центра за културу Гроцка, Музеју града Београда и Драгану Јанковићу, кустосу, Огледном добру Радмиловац и проф. Зорану Марковићу, породици Михајловић из Гроцке.
 
 
 Документарни материјал за филм „Грочанске приче“ .

Филм „Грочанске приче“ сценаристе и режисера Небојше Илић Илкета.

 

Повезани садржај

18јануар2023
Изложба дечјих радова ЛИКОВНО ПУТОВАЊЕ 2022.

Изложба дечјих радова ЛИКОВНО ПУТОВАЊЕ 2022.

18 јануар 2023

Групна изложба дечјих радова „ЛИКОВНО ПУТОВАЊЕ 2022“, биће отворена у четвртак, 26. јануара у 18 часова у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка.