- ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - отварање дечје изложбе одложено је за петак

04. април 2023.

 

- ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ -
отварање дечје изложбе одложено је за петак, 7. април у 18ч
Галерија Ранчићева кућа - Групна изложба дечјих радова
„КРЕИРАЈ РАЗГЛЕДНИЦУ - ГРОЦКА КРАЈ ДУНАВА“
 
Поштовани/е,
Због неповољних временских прилика, одлаже се отварање изложбе дечјих ликовних радова „КРЕИРАЈ РАЗГЛЕДНИЦУ - ГРОЦКА КРАЈ ДУНАВА“ у Ранчићевој кући.
Уместо у среду (5. априла), свечаност отварања ће бити одржана у петак, 7. априла у 18 часова у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка.
 
*Тим поводом, молимо вас најљубазније да обавестите родитеље и децу, учеснике изложбе, и посебно награђене и похваљене, о одлагању догађаја и новом термину.
Велико хвала!
 
У петак, 7. априла у 18 часова на отварању изложбе биће додељене награде за најуспешније радове према одлуци стручног жирија, а овом свечаном приликом, представиће се својим умећем и ученици ОМШ „Невена Поповић“ из Гроцке.
 
Дечја изложба се реализује по конкурсном позиву Центра за културу Гроцка – установе културе Градске општине Гроцка.
Ликовни конкурс „Креирај разгледницу - Гроцка крај Дунава“ намењен је деци и младима са територије општине Гроцка. Пред учесницима је био задатак да ликовним путем, у форми разгледнице коју би некоме упутили, ликовно уобличе особености свог краја (археолошка налазишта, винчанску културу, манастире и цркве, реку Дунав, аде, воћњаке, винограде, Касно римску гробницу у Брестовику, народно неимарство...). Циљ конкурса је да промовише вредности локалне средине и подстакне децу и младе да упознају и истражују своје окружење, и на креативан начин прикажу сопствено виђење природних лепота и културно-туристичких вредности краја у коме живе. Ауторка концепта конкурса је Зорица Атић, историчарка уметности.
 
Изложба одабраних дечјих решења траје до 24. априла 2023. године у Ранчићевој кући.
 
Добро дошли!
Хвала на разумевању.


 

Повезани садржај