Дечја изложба КРЕИРАЈ РАЗГЛЕДНИЦУ - ГРОЦКА КРАЈ ДУНАВА

29. март 2023.

 

Групна изложба дечјих радова

„КРЕИРАЈ РАЗГЛЕДНИЦУ - ГРОЦКА КРАЈ ДУНАВА

05 - 24. април 2023. године

Галерија Ранчићева кућа

 

Изложба дечјих ликовних радова „КРЕИРАЈ РАЗГЛЕДНИЦУ - ГРОЦКА КРАЈ ДУНАВА“ биће отворена у среду, 5. априла у 18 часова у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка (Мајевичка 9, Београд-Гроцка).

На отварању изложбе представиће се ученици ОМШ „Невена Поповић“ из Гроцке.

Дечја изложба се реализује по конкурсном позиву Центра за културу Гроцка – установе културе Градске општине Гроцка. Ликовни конкурс „КРЕИРАЈ РАЗГЛЕДНИЦУ - ГРОЦКА КРАЈ ДУНАВА“ био је намењен деци и младима са територије општине Гроцка.

Пред учесницима је био задатак да ликовним путем, у форми разгледнице коју би некоме упутили, ликовно уобличе особености свог краја (археолошка налазишта, винчанску културу, манастире и цркве, реку Дунав, аде, воћњаке, винограде, Касно римску гробницу у Брестовику, народно неимарство...). Циљ конкурса је био да промовише вредности локалне средине и подстакне децу и младе да упознају и истражују своје окружење и на креативан начин прикажу сопствено виђење природних лепота и културно-туристичких вредности краја у коме живе. Ауторка концепта конкурса је Зорица Атић, историчарка уметности.

Изложба траје до 24. априла 2023. године. Добро дошли!


 

Повезани садржај

22јул2024
Отварање 26. ЛИКОВНЕ КОЛОНИЈЕ ОПШТИНЕ ГРОЦКА, изложба ОМАЖ СЛИЦИ и концерт НЕНАД ВАСИЛИЋ ТРИО у „Музичкој башти“

Отварање 26. ЛИКОВНЕ КОЛОНИЈЕ ОПШТИНЕ ГРОЦКА, изложба ОМАЖ СЛИЦИ и концерт НЕНАД ВАСИЛИЋ ТРИО у „Музичкој башти“

22 јул 2024

Позивамо вас на отварање 26. ЛИКОВНЕ КОЛОНИЈЕ ОПШТИНЕ ГРОЦКА, изложбу ОМАЖ СЛИЦИ и концерт НЕНАД ВАСИЛИЋ ТРИО у „Музичкој башти“. РАНЧИЋЕВА КУЋА, петак 26. јул од 20ч