Дечја изложба КРЕИРАЈ РАЗГЛЕДНИЦУ - ГРОЦКА КРАЈ ДУНАВА

29. март 2023.

 

Групна изложба дечјих радова

„КРЕИРАЈ РАЗГЛЕДНИЦУ - ГРОЦКА КРАЈ ДУНАВА

05 - 24. април 2023. године

Галерија Ранчићева кућа

 

Изложба дечјих ликовних радова „КРЕИРАЈ РАЗГЛЕДНИЦУ - ГРОЦКА КРАЈ ДУНАВА“ биће отворена у среду, 5. априла у 18 часова у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка (Мајевичка 9, Београд-Гроцка).

На отварању изложбе представиће се ученици ОМШ „Невена Поповић“ из Гроцке.

Дечја изложба се реализује по конкурсном позиву Центра за културу Гроцка – установе културе Градске општине Гроцка. Ликовни конкурс „КРЕИРАЈ РАЗГЛЕДНИЦУ - ГРОЦКА КРАЈ ДУНАВА“ био је намењен деци и младима са територије општине Гроцка.

Пред учесницима је био задатак да ликовним путем, у форми разгледнице коју би некоме упутили, ликовно уобличе особености свог краја (археолошка налазишта, винчанску културу, манастире и цркве, реку Дунав, аде, воћњаке, винограде, Касно римску гробницу у Брестовику, народно неимарство...). Циљ конкурса је био да промовише вредности локалне средине и подстакне децу и младе да упознају и истражују своје окружење и на креативан начин прикажу сопствено виђење природних лепота и културно-туристичких вредности краја у коме живе. Ауторка концепта конкурса је Зорица Атић, историчарка уметности.

Изложба траје до 24. априла 2023. године. Добро дошли!


 

Повезани садржај