Дечји културни центар Београд у посети Ранчићевој кући

05. април 2023.

 

Ради успостављања даље међуинституционалне сарадње, представници Дечјег културног центра Београд посетили су Центар за културу Гроцка у понедељак 3. марта, предвођени др ум. Невеном Поповић, вајарком, чланицом Уметничког савета и коауторком ликовних програма за средњошколце у овој београдској установи, профилисаној за програме намењене деци и младима.
Уметница, чија се изложба скулптура, колажа и фотографија „Од попа уши“ до недавно налазила у галерији Ранчићеве куће, упознала је колеге и сараднике са својим стваралачким и истраживачким радом, али и галеријским простором Центра за културу Гроцка.
Присутни су били очарани особеном атмосфером Ранчићеве куће, старог варошког здања и уједно споменика културе од великог значаја за Србију, и изразили велико интересовање да са Центром за културу Гроцка сарађују у програмским областима, као што је дечје стваралаштво.
Установи је упућен позив да учествује у ликовном сегменту програма „Радост Европе“ и другим садржајима намењеним деци и младима, чему ће се Центар за културу Гроцка са задовољством одазвати.
 
Подсећамо, и Центар за културу у значајној мери креира садржаје намењене најмлађим становницима Општине Гроцка, а показатељ је групна дечја поставка „Креирај разгледницу“, по јавном конкурсу установе, и уметничко-образовном концепту ауторке Зорице Атић, историчарке уметности, која ће бити отворена у Ранчићевој кући у петак 7. априла, од 18ч.
Добро дошли!
 

Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ.
 

 

Повезани садржај