Донација ТОБ-а Центру за културу Гроцка

01. мај 2021.

 

Међу одабраним установама културе и туризма, на позив Туристичке организације Београда, донацију у дезинфекционом материјалу и опреми у оквиру европског пројекта „Чисто и сигурно“ примио је и Центар за културу општине Гроцка.
 
Наиме, Туристичка организација Београда је у четвртак 29. априла у оквиру европског пројекта „Чисто и сигурно“ доделила донацију дезинфекционих средстава и опреме намењену установама које туристи и грађани посећују и/или приређују програме за туристе и грађане, као и јавним површинама које туристи и грађани користе.
 
Донације је уручио директор ТОБ-а Миодраг Поповић, а у име Центра за културу Гроцка, материјале је примила Зорица Атић, директорка Центра за културу Гроцка.
 
Пројекат „Чисто и сигурно“ финансиран је од стране Европске уније и Владе Савезне Републике Немачке, а спроводи се од стране Немачке организације за међународну сарадњу - GIZ.
 
Европска унија у оквиру подршке туристичком сектору у Србији покренула је пројекат „Чисто и сигурно“ (Clean&Safe) у циљу примене неопходних здравствено-безбедносних мера ради спречавања ширења вируса COVID-19. Циљ је да се туристичким радницима широм земље омогући да свој посао обављају у складу са прописаним мерама, како би својим гостима приуштили безбедан боравак.
 
Директорка Атић се захвалила ТОБ-у на поклону и истакла да је установи таква врста материјала преко потребна, будући да Центар за културу Гроцка и Ранчићева кућа у протеклој години бележе рекордну индивидуалну посету и велико интересовање за културне и излетничке садржаје, уз примену свих прописаних мера заштите.
 
 
 

Вест је доступна на сајту Туристичке огранизације Београда.

Галерију фотографија можете погледати на Фб страни Центра за културу Гроцка ОВДЕ. 

 

Повезани садржај

04мај2021
Дневни лист ПОЛИТИКА преноси вест о онлајн празничној епизоди: „Од Винче до гратинираних палачинки са Софијом Лорен“

Дневни лист ПОЛИТИКА преноси вест о онлајн празничној епизоди: „Од Винче до гратинираних палачинки са Софијом Лорен“

04 мај 2021

Читамо у дневном листу ПОЛИТИКА, у рубрици "Београдска хроника", о празничној епизоди популарног онлајн-дивана „Београд за почетнике" у Гроцкој.