Друштво конзерватора Србије обележило јубилеје заштите.

24. фебруар 2019.

 - Значајни датуми и јубилеји које обележава Друштво конзерватора Србије - ДАН ДРУШТВА KОНЗЕРВАТОРА СРБИЈЕ и 175 година од доношења Уредбе о заштити споменика древности, свечано су обележени у петак, 22. фебруара 2019. године у сали Народне библиотеке Србије, у организацији овог струковног удружења. 
Догађају је присуствовала и директорка Центра за културу Гроцка Зорица Атић, члан Друштва конзерватора Србије.

Друштво конзерватора Србије ради на напређивању методологије и принципа рада на заштити културних и природних добара у Републици Србији, прати и разматра актуелна питања из области заштите културних и природних добара, ради на популаризацији, информисаности јавности и публиковању резултата радова на заштити наслеђа (предавања, изложбе, публикације) и др.

Програм скупа је обухватао презентацију рада конзерватора, представљање књиге „Kрф и Видо“ др Гордане Митровић, као и представљање Гласника Друштва конзерватора Србије бр. 42. Поводом јубилеја додељена су признања и захвалнице Заводима за заштиту споменика културе у Републици Србији и истакнутим појединцима.

 

Повезани садржај

25мај2020
 МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

25 мај 2020

Поводом 25. маја, дана када је рођен доживотни председник бивше Југославије, дневни лист ПОЛИТИКА доноси причу о једном од његових омиљених места.