Излет за који се тражи место више

24. септембар 2019.

 

 

Излет за који се тражи место више:
"Дани европске баштине 2019"
ИЗЛЕТНИЧКИ ОБИЛАЗАК КУЛТУРНЕ БАШТИНЕ ОПШТИНЕ ГРОЦКА
у сарадњи са Туристичком организацијом Београда

- Драги суграђани, веровали или не, за овај излет Гроцком, који је заказан за 25. септембар, већ данима се тражи место више у аутобусу који полази са Трга Николе Пашића, а који је попуњен одмах сутрадан након што је излет оглашен.

Обилазак културне баштине општине Гроцка овом приликом обухвата посету Археолошком налазишту „Бело брдо“ у Винчи, Ранчићеву кућу, заштићену амбијенталну целину „Грочанска чаршија“, Легат др Александра Костића у галерији библиотеке "Илија Гарашанин", Касно-римску гробницу у Брестовику, Манастир Рајиновац у Бегаљици, Агино брдо са видиковцем ресторана "Виногради", и Коњички клуб у Гроцкој.

Истог дана, 25. септембра на Грочанској чаршији отвара се традиционални сајам зимнице "Јесења кухиња", те ће излетници имати потун доживљај и много утисака из старе вароши крај Дунава.

 

Повезани садржај

01август2020
"Стваралачка Гроцка" у ПОЛИТИЦИ

"Стваралачка Гроцка" у ПОЛИТИЦИ

01 август 2020

Дневни лист ПОЛИТИКА у оквиру културне рубрике "Синоћ у Београду" доноси вест о групној изложби "Стваралачка Гроцка" у Ранчићевој кући.

01август2020
Стваралачка Гроцка у Ранчићевој кући

Стваралачка Гроцка у Ранчићевој кући

01 август 2020

У Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка, представљена је шеста групна изложба „Стваралачка Гроцка“, која ове године окупља педесет и једног учесника.