Награде Дечјег октобарског салона за децу из Гроцке и Калуђерице

30. септембар 2019.

 

 

Дечји октобарски салон Музеја примењене уметности са темом „Чувајмо природу, да би она сачувала нас“ привукао је, као и сваке године, велики број школа и ликовних педагога, а такође и велики број радова деце широм Србије.

I и II награду 54. Дечјег октобарског салона МПУ освојила су деца из општине Гроцка, и то полазници Ликовних радионица Центра за културу Гроцка.

Отварање дечје изложбе и додела награда уприличена је у суботу, 28. септембра у 13 часова у Музеју примењене уметности (Вука Караџића 18, Београд), а фотографије у прилогу преносе  утиске са отварања.

Центар за културу Гроцка с поносом истиче:
- I награду у једној од категорија освојила је девојчица Теодора Арсић, полазница Ликовне радионице установе у Гроцкој - којом руководи сликарка Марион Дедић. Теодора је ученица ОШ "Илија Гарашанин" у Гроцкој. Такође, радови деце сa Ликовне радионицe у Гроцкој добијају похвалу за колекцију. 
- II награду у једној од категорија освојио је групни рад „Дунаве, моје море“ полазника Ликовне радионице у Калуђерици - којом руководи сликарка Мика Ловре. Групни рад је дело 19 полазника радионице, који су ученици ОШ "Милоје Васић" у Калуђерици.

Изложба у Музеју примењене уметности је отворена до 31. октобра 2019. године.

Честитамо нашим ликовним педагозима на вредном раду, и деци из Гроцке и Калуђерице на труду и заслуженим признањима...!

 

Повезани садржај

25мај2020
 МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

25 мај 2020

Поводом 25. маја, дана када је рођен доживотни председник бивше Југославије, дневни лист ПОЛИТИКА доноси причу о једном од његових омиљених места.