Награде Дечјег октобарског салона за децу из Гроцке и Калуђерице

30. септембар 2019.

 

 

Дечји октобарски салон Музеја примењене уметности са темом „Чувајмо природу, да би она сачувала нас“ привукао је, као и сваке године, велики број школа и ликовних педагога, а такође и велики број радова деце широм Србије.

I и II награду 54. Дечјег октобарског салона МПУ освојила су деца из општине Гроцка, и то полазници Ликовних радионица Центра за културу Гроцка.

Отварање дечје изложбе и додела награда уприличена је у суботу, 28. септембра у 13 часова у Музеју примењене уметности (Вука Караџића 18, Београд), а фотографије у прилогу преносе  утиске са отварања.

Центар за културу Гроцка с поносом истиче:
- I награду у једној од категорија освојила је девојчица Теодора Арсић, полазница Ликовне радионице установе у Гроцкој - којом руководи сликарка Марион Дедић. Теодора је ученица ОШ "Илија Гарашанин" у Гроцкој. Такође, радови деце сa Ликовне радионицe у Гроцкој добијају похвалу за колекцију. 
- II награду у једној од категорија освојио је групни рад „Дунаве, моје море“ полазника Ликовне радионице у Калуђерици - којом руководи сликарка Мика Ловре. Групни рад је дело 19 полазника радионице, који су ученици ОШ "Милоје Васић" у Калуђерици.

Изложба у Музеју примењене уметности је отворена до 31. октобра 2019. године.

Честитамо нашим ликовним педагозима на вредном раду, и деци из Гроцке и Калуђерице на труду и заслуженим признањима...!

 

Повезани садржај