Након више деценија, одбројавамо дане до реновирања

26. јануар 2020.

 

Стари биоскоп у самом срцу Гроцке са пространом позорницом и око 300 седишта већ више од тридесет година није у функцији, а становници зелене општине крај Дунава су ускраћени за садржаје које омогућава простор културе ове врсте. Како би ревитализовала и обновила рушевни објекат, у протекле две године општина Гроцка је спровела тежак рад на неопходним припремама, током којих су разрешене бројне препреке и урађени неопходни пројекти, добијени услови и сагласности...

Сада је објекат пред непосредном обновом, а због предстојећих грађевинских радова, све што је пронађено од архивског и документарног материјала у петак 24. јануара је изнето и збринуто. Међу руинираним зидовима лежали су плакати, захвалнице, стари објективи, филмске траке и колутови - документарна сведочанства минулих догађаја и времена. Наредних дана, пре него што се крене са радовима, у сарадњи са Југословенском кинотеком, Гроцку ће посетити кинооператер како би демонтирао старе кинопројекторе. Они одавно нису у функцији, али ће након пола века изаћи из старог биоскопа у деловима, како би поново били склопљени – овај пут као експонати у галерији будућег Културног центра општине Гроцка са вишенаменском салом. Да се подсетимо, популарни „Биоскоп“ је све до касних осамдесетих година прошлог века такође био вишенаменска сала ООУР Центар за културу и уметност „22. децембар” Народног универзитета Гроцке. И омиљено место за изласке, где су се организовали и концерти, позоришне представе, свечаности свих врста... Након више од три деценије заборава, одбројавамо дане до почетка радова.


Фото-албум се може погледати на ФБ страници Центра за културу Гроцка, ОВДЕ.

 

Повезани садржај

29март2020
Мала ликовна интернет радионица за децу

Мала ликовна интернет радионица за децу

29 март 2020

Добар дан децо, добро дошли на нашу прву Ликовну интернет радионицу! Ко може, нека изволи и нека нам се придужи. Прва тема Мале радионице је ВРАБАЦ - симбол Београда.