Прича о Гроцкој у Јутарњем програму РТС-1

24. мај 2021.

 

Сунчано суботње јутро 22. маја на националној телевизији РТС -1 отпочело је прилогом о лепотама Гроцке, некад и сад, а саговорнице новинарки Светлани Лабус биле су Зорица Атић, историчарка уметности, и Смиљана Попов, ауторка серијала "Београд за почетнике".
 
Реч по реч, ткала се прича о магичној привлачности старе вароши, и Агином брду које у својим слојевима крије миленијумско трајање, као и о лепоти крајолика који плени и некада и сада.
 
Брежуљак изнад старе вароши памти многе народе и походе, о чему сведочи и сам назив - Агино брдо - које чува успомену на неког средњевековног великаша.
 
У новије доба, познато је по Титовим посетама, легендарном ресторану "Виногради" из ланца Метрополових угоститељских објеката, чувеним гратинираним палачинкама, и такође несвакидашњој панорами - за коју је астронаут Нил Армстронг, два месеца након повратка из свемира, очаран рекао да је "лепша од погледа с Месеца".
 
 
Прилог из Јутарњег програма може се погледати ОВДЕ.
 
 
Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ. 

 

Повезани садржај

22јун2021
„Музика за понети“ из баште Ранчићеве куће

„Музика за понети“ из баште Ранчићеве куће

22 јун 2021

Концертом класичне музике за два клавира „Музика за понети“ на летњој сцени Ранчићеве куће, седишта Центра за културу Гроцка, представио се клавирски дуо у саставу