ТВ поздрав из Гроцке са Смиљаном Попов

23. јануар 2020.

 

Познато ТВ лице, Смиљана Попов, новинарка и ауторка серијала о лепотама и занимљивостима Београда, посетила је Гроцку у четвртак 23. јануара трагом нових прича.

Након празничних дана, ваља размишљати о години која је пред нама, лепотама наше земље, најлепшим дестинацијама и културно-туристичким причама које не треба пропустити, а таквих у Гроцкој има у завидно великом броју. Касно римска гробница у Брестовику, Ранчићева кућа у Гроцкој, мистериозни каменови из лапидаријума баште Центра за културу, археолошка налазишта, виле рустике, Грочанска чаршија, народно неимарство, само су неке од тема које голицају машту, очи испуњавају лепотом, и хране душу сазнањима о богатству и значају терена на коме живимо.

Саговорници новинарки Смиљани Попов у овој ТВ разгледници из Гроцке били су Раде Милић, археолог, Зорица Атић, историчарка уметности, и Рада Милосављевић, власница имања на коме је крајем 19. века пронађен породични маузолеј из доба антике. С ону страну камере био је сниматељ Гавро Дешић.


Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка OВДЕ

 

Повезани садржај

29март2020
Мала ликовна интернет радионица за децу

Мала ликовна интернет радионица за децу

29 март 2020

Добар дан децо, добро дошли на нашу прву Ликовну интернет радионицу! Ко може, нека изволи и нека нам се придужи. Прва тема Мале радионице је ВРАБАЦ - симбол Београда.

26март2020
Мале приче о културним добрима Гроцке

Мале приче о културним добрима Гроцке

26 март 2020

„Мале приче о културним добрима општине Гроцка“ посетиоце сајта и друштвених мрежа кроз историјске фотографије и текстове упознаје са вредностима у окружењу.