У Народном музеју одржано је предавање организације „Museum Hack“

14. јануар 2022.

 

У НАРОДНОМ МУЗЕЈУ у Београду у четвртак 13. јануара одржано је предавање организације Museum Hack која долази из САД-а са важном темом стварних и могућих релација музеја и публике, и новим начинима презентовања музејских садржаја и културног наслеђа.

- Када сте у музеју, ви сте буквално међу највећим збиркама које је човечанство створило и открило у целокупном људском постојању. Пођите са нама, и ми ћемо вам показати зашто су музеји највеће институције на свету...!
Савремени музеји за савремену публику значе потпуну чаролију, која укључује размену, испуњење, доживљај и спознају - далеко више од чувања грађе, представљања експоната и тематских изложби.
 
Предавање у Народном музеју представника и кустоса америчке организације Museum Hack, која својим активностима подстиче и мотивише нова музејска искуства за одрасле широм света, одржано је пред публиком која долази из света културе, музеја и установа широм Србије.
Предавању је присуствовала Зорица Атић, директорка Центра за културу Гроцка - установе културе општине Гроцка која је често пример добре праксе у релизацији програма и креативном раду са публиком.
 
Поводом теме која је обрађивана на данашњем догађају, подсетићемо да је не тако давно, на диван-трибини Београда за почетнике у Центру за културу Гроцка, легендарни професор Оливер Томић изјавио следеће:
 
- Идите у музеј, било који, промениће вам живот набоље!
 

 

Повезани садржај

14јануар2022
Јавни позив за street art уметнике и уметнице: Осликајте мурал изузетним женама Србије

Јавни позив за street art уметнике и уметнице: Осликајте мурал изузетним женама Србије

14 јануар 2022

Амбасада Холандије у сарадњи са Центром за Женске студије, Културним центром ГРАД и девет градова у Србији-међу којима је и београдска Општина Гроцка, реализује пројекат.

14јануар2022
РАДИО БЕОГРАД 1: Шетња Грочанском чаршијом

РАДИО БЕОГРАД 1: Шетња Грочанском чаршијом

14 јануар 2022

У енциклопедијама се може прочитати да је чаршија део града, готово увек у самом средишту, који се у том облику и под тим називом највећим делом развио.