Винчанска култура представљена у "Галерији 73"

30. новембар 2019.

 


Трибински програм у популарној "Галерији 73" је у сарадњи са новинарком Смиљаном Попов, ауторком серијала "Београд за почетнике", обогаћен једном изузетном и рекордно посећеном трибином за коју се тражила столица више. Гост "Београда за почетнике" и водич кроз тајне винчанске културе у петак 29. новембра у галерији на Бановом брду био је, ко други до археолог Драган Јанковић, кустос Музеја града Београда на Археолошком налазишту у Винчи. 

Догађају је присуствовала и директорка Центра за културу Гроцка Зорица Атић, а трибину у овом саставу ускоро очекујемо и на територији општине Гроцка, на којој се и налази налазиште светског гласа - колевка европске цивилизације, археолошки локалитет "Бело брдо".

Легендарни кустос-едукатор "запалио" је публику како само он то уме, а тандем са познатом новинарком која на себи својствен начин приближава вредне историјске чињенице садашњици, оставио је снажан утисак на присутну публику.

Трибина је зачињена и обиљем документарних фотографија које су сведочанство не само тока ископавања, већ и документ једног времена.


Галерија фотографија са догађаја може се погледати на ФБ страни Центра за културу Гроцка ОВДЕ

 

Повезани садржај

25мај2020
 МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

25 мај 2020

Поводом 25. маја, дана када је рођен доживотни председник бивше Југославије, дневни лист ПОЛИТИКА доноси причу о једном од његових омиљених места.