Винчанска култура представљена у "Галерији 73"

30. новембар 2019.

 


Трибински програм у популарној "Галерији 73" је у сарадњи са новинарком Смиљаном Попов, ауторком серијала "Београд за почетнике", обогаћен једном изузетном и рекордно посећеном трибином за коју се тражила столица више. Гост "Београда за почетнике" и водич кроз тајне винчанске културе у петак 29. новембра у галерији на Бановом брду био је, ко други до археолог Драган Јанковић, кустос Музеја града Београда на Археолошком налазишту у Винчи. 

Догађају је присуствовала и директорка Центра за културу Гроцка Зорица Атић, а трибину у овом саставу ускоро очекујемо и на територији општине Гроцка, на којој се и налази налазиште светског гласа - колевка европске цивилизације, археолошки локалитет "Бело брдо".

Легендарни кустос-едукатор "запалио" је публику како само он то уме, а тандем са познатом новинарком која на себи својствен начин приближава вредне историјске чињенице садашњици, оставио је снажан утисак на присутну публику.

Трибина је зачињена и обиљем документарних фотографија које су сведочанство не само тока ископавања, већ и документ једног времена.


Галерија фотографија са догађаја може се погледати на ФБ страни Центра за културу Гроцка ОВДЕ

 

Повезани садржај

29март2020
Мала ликовна интернет радионица за децу

Мала ликовна интернет радионица за децу

29 март 2020

Добар дан децо, добро дошли на нашу прву Ликовну интернет радионицу! Ко може, нека изволи и нека нам се придужи. Прва тема Мале радионице је ВРАБАЦ - симбол Београда.

26март2020
Мале приче о културним добрима Гроцке

Мале приче о културним добрима Гроцке

26 март 2020

„Мале приче о културним добрима општине Гроцка“ посетиоце сајта и друштвених мрежа кроз историјске фотографије и текстове упознаје са вредностима у окружењу.