ЗВУЦИ ТРАДИЦИЈЕ Концерт ОМШ „Невена Поповић“ у Ранчићевој кући

28. мај 2019.

 

 

- У амбијенту Ранчићеве куће, заштићеног споменика културе, у Центру за културу Гроцка Основна музичка школа „Невена Поповић“ из Гроцке одржаће концерт Одсека за српско традиционално певање у среду 29. маја са почетком у 18 часова. На концерту ће се представити ђаци првог и другог разреда Одсека за српско традиционално певање из све четири класе ОМШ „Невена Поповић“, са својим гостима.

Одсек на коме се негују и преносе млађим генерацијама звуци традиционалнох песама постоји у овој музичкој школи од пре пар година, где се вокална традиционална музика изучава у четири класе, и то у Гроцкој, Винчи, Врчину и Умчарима.

ОМШ „Невена Поповић“ у Гроцкој је једина музичка школа у Србији која носи име по жени, познатој пијанисткињи и педагогу Невени Поповић. Школа се налази се на завидном првом месту на нивоу Републике Србије. Такође, једна је од малобројних која може да се похвали Одсеком за српско традиционално певање.

## ОБАВЕШТЕЊЕ: 

Због неповољних временских услова концерт ''Звуци традиције'' ОМШ "Нервена Поповић" биће одржан у великој сали ГО Гроцка са почетком у 18 часова.

 

Повезани садржај