О чудноватој судбини заборављеног српског генија

12. октобар 2021.

 

У оквиру пројекта „Заборављени српски легати“, новинарка Смиљана Попов, ауторка серијала „Београд за почетнике“, надахнуто пише о неправедно скрајнутом, ванредно свестраном научнику и интелектуалцу, чији је Легат у Гроцкој, отворен у октобру 2018. године, покренуо лавину реакција...
 
Јунак ове приче, проф. др Александар Костић, парадигма је свестраности: бриљантан научник и просветитељ - ренесансни човек, чије је пасије и професије немогуће побројати...
 
Саговорници у причи о о овом изузетном човеку су Зорица Атић, директорка Центра за културу Гроцка, ауторка и кустоскиња Легата, и Раде Милић, археолог, један од чланова стручног тима који је предано радио на обради збирке Легата.
 
Пројекат "Заборављени српски легати" подржало је Министарство културе и информисања Републике Србије.


 
Интервју / репортажа се може прочитати на порталу магазина Kuca Stil.

 

Повезани садржај

29септембар2022
Медији најављују Променаду грочанском чаршијом

Медији најављују Променаду грочанском чаршијом

29 септембар 2022

Електронски медији најављују Променаду знаменитим местима и културним добрима Гроцке „Од српског варошког дома до незаборавног YУ гламура“ у недељу 2. октобра у 13ч.

28септембар2022
Ликовна радионица Центра за културу учествује на 57. Дечјем октобарском салону МПУ

Ликовна радионица Центра за културу учествује на 57. Дечјем октобарском салону МПУ

28 септембар 2022

Центар за културу Гроцка са дечјим радовима насталим на ликовнoj радионици „Ликовно путовање“ у Гроцкој учествује на 57. Дечјем октобарском салону МПУ у Београду.