О чудноватој судбини заборављеног српског генија

12. октобар 2021.

 

У оквиру пројекта „Заборављени српски легати“, новинарка Смиљана Попов, ауторка серијала „Београд за почетнике“, надахнуто пише о неправедно скрајнутом, ванредно свестраном научнику и интелектуалцу, чији је Легат у Гроцкој, отворен у октобру 2018. године, покренуо лавину реакција...
 
Јунак ове приче, проф. др Александар Костић, парадигма је свестраности: бриљантан научник и просветитељ - ренесансни човек, чије је пасије и професије немогуће побројати...
 
Саговорници у причи о о овом изузетном човеку су Зорица Атић, директорка Центра за културу Гроцка, ауторка и кустоскиња Легата, и Раде Милић, археолог, један од чланова стручног тима који је предано радио на обради збирке Легата.
 
Пројекат "Заборављени српски легати" подржало је Министарство културе и информисања Републике Србије.


 
Интервју / репортажа се може прочитати на порталу магазина Kuca Stil.

 

Повезани садржај

14јануар2022
Јавни позив за street art уметнике и уметнице: Осликајте мурал изузетним женама Србије

Јавни позив за street art уметнике и уметнице: Осликајте мурал изузетним женама Србије

14 јануар 2022

Амбасада Холандије у сарадњи са Центром за Женске студије, Културним центром ГРАД и девет градова у Србији-међу којима је и београдска Општина Гроцка, реализује пројекат.

14јануар2022
РАДИО БЕОГРАД 1: Шетња Грочанском чаршијом

РАДИО БЕОГРАД 1: Шетња Грочанском чаршијом

14 јануар 2022

У енциклопедијама се може прочитати да је чаршија део града, готово увек у самом средишту, који се у том облику и под тим називом највећим делом развио.