Роберт Чобан стазама и знаменитостима Гроцке

07. септембар 2022.

 

ДА Гроцка није предграђе престонице, већ љупка стара варош чије је вековно трајање обележено изузетним лепотама и културно-туристичким знаменитостима, уверио се у уторак 6. септембра познати новинар, издавач и публициста Роберт Чобан, коме захваљујемо на посети и личним утисцима које је поделио диљем интернета.
 
Роберт Чобан се љубазно одазвао позиву Зорице Атић, директорке Центра за културу Гроцка, те је у једно поподне и активну променаду, праћену жељом госта да види што више, ипак стало штошта од бројних локација и аутентичних грочанских прича - попут времешне Ранчићеве куће, амбијента Грочанске чаршије, старог здања Општине Гроцка, Касноримске гробнице у Брестовику, манастира Рајиновац, Коњичког клуба, Агиног брда са чаробном панорамом и легендарним рестораном Виногради... и још биста Илије Гарашанина, Легат Александра Костића, црква Св. Тројице у Гроцкој...
Посетите Гроцку крај Дунава, до које се лако стиже 27км од Теразија Цариградским друмом, а ми варошани вас чекамо у Ранчићевој кући.
 
Галерију фотографија можете погледати на ФБ страници Центра за културу Гроцка ОВДЕ.

 

Повезани садржај

29септембар2022
Медији најављују Променаду грочанском чаршијом

Медији најављују Променаду грочанском чаршијом

29 септембар 2022

Електронски медији најављују Променаду знаменитим местима и културним добрима Гроцке „Од српског варошког дома до незаборавног YУ гламура“ у недељу 2. октобра у 13ч.

28септембар2022
Ликовна радионица Центра за културу учествује на 57. Дечјем октобарском салону МПУ

Ликовна радионица Центра за културу учествује на 57. Дечјем октобарском салону МПУ

28 септембар 2022

Центар за културу Гроцка са дечјим радовима насталим на ликовнoj радионици „Ликовно путовање“ у Гроцкој учествује на 57. Дечјем октобарском салону МПУ у Београду.