Роберт Чобан стазама и знаменитостима Гроцке

07. септембар 2022.

 

ДА Гроцка није предграђе престонице, већ љупка стара варош чије је вековно трајање обележено изузетним лепотама и културно-туристичким знаменитостима, уверио се у уторак 6. септембра познати новинар, издавач и публициста Роберт Чобан, коме захваљујемо на посети и личним утисцима које је поделио диљем интернета.
 
Роберт Чобан се љубазно одазвао позиву Зорице Атић, директорке Центра за културу Гроцка, те је у једно поподне и активну променаду, праћену жељом госта да види што више, ипак стало штошта од бројних локација и аутентичних грочанских прича - попут времешне Ранчићеве куће, амбијента Грочанске чаршије, старог здања Општине Гроцка, Касноримске гробнице у Брестовику, манастира Рајиновац, Коњичког клуба, Агиног брда са чаробном панорамом и легендарним рестораном Виногради... и још биста Илије Гарашанина, Легат Александра Костића, црква Св. Тројице у Гроцкој...
Посетите Гроцку крај Дунава, до које се лако стиже 27км од Теразија Цариградским друмом, а ми варошани вас чекамо у Ранчићевој кући.
 
Галерију фотографија можете погледати на ФБ страници Центра за културу Гроцка ОВДЕ.

 

Повезани садржај