"Борба за српску државност и слободу српског народа" у Дому војске Србије

23. фебруар 2024.

 

ДАН државности Републике Србије се ове године обележава низом догађаја, а један који не треба пропустити јесте изложба "Борба за српску државност и слободу српског народа" у Дому војске Србије, који је некада носио назив Палата Ратнички дом. Догађају је присуствовала Зорица Атић, директорка Центра за културту Гроцка.
 
Изложба представља и окупља на једном месту радове два уметника, Зорана Ивановића, вајара, и Небојше Ђурановића, сликара, и повезује историјско и митско ткање културе сећања на значајне тренутке и личности који су у коренима националног идентитета српског народа.
Радови Зорана Ивановића су добрим делом конкурсни радови и модели за скулптуре у јавном простору од којих су многе и изведене, те је и изванредна прилика да се публика са њима, као и радом овог врсног српског мајстора фигурације, упозна на ти и изблиза.
 
Изложба, која је реализована у организацији Министарства одбране и Министарство за рад, запошљавање и борачка и социјална питања у сарадњи са Домом Војске Србије, отворена je 23. фебруара и траје до краја марта месеца 2024. године.
 

 

Повезани садржај

25април2024
ПОЛИТИКА пише о изложби ОНА у Ранчићевој кући

ПОЛИТИКА пише о изложби ОНА у Ранчићевој кући

25 април 2024

ПОЛИТИКА у рубрици „Београд“ пише о изложби скулптура „Она“ вајарке Владиславе Крстић, која је представљена пред бројном публиком и љубитељима уметности у Ранчићевој кући