Центар за културу Гроцка с поносом преноси вест о новој самосталној изложби сликарке Марион Дедић

15. децембар 2018.

 

 

Центар за културу Гроцка с поносом преноси вест о новој самосталној изложби сликарке Марион Дедић, програмске сараднице установе културе у Гроцкој и наше суграђанке:

- Самостална изложба цртежа "Аутопсија дисања" уметнице Марион Дедић, биће отворена у понедељак, 17. децембра у 19 часова у Галерији СУЛУЈ (Теразије 26, 2 . спрат).

Марион Дедић (1976), рођена је у Немачкој. Дипломирала je на Факултету ликовних уметности Универзитета у Београду, одсек сликарство. Члан УЛУС-а од 2009. године, у статусу је самосталног уметника. Реализовала је тринаест самосталних изложби и учествовала на многобројним групним изложбама у земљи и шире. Живи и ради у Гроцкој, Београд. Контакт, е-mail: dedicmarion@gmail.com . Издвајамо: Прва награда за цртеж – XIV Међународна изложба „Жене сликари“, Центар за културу Мајданпек; Похвала уметничког савета за цртеж - ХХIII Јесењи ликовни салон, Велика Плана (2016). Похвала уметничког жирија за дигитал арт – ХI Међународна изложба „Жене сликари“, Центар за културу Мајданпек (2013).

Kустос галерије, историчарка уметности Мирјана Бајић, истиче: „Уметница наставља континуитет истраживања животињског света, на танкој линији између апстрактних форми и педантно хипер - реалистично израђених детаља структуре коже и крзна. Не желећи да постави иза свог рада икакав наратив нити симболизам, Марион Дедић је један од ретких анималиста на домаћој ликовној сцени која у фокус ставља тајну живота и његове угрожености на Планети. Сугестивност цртежа Марион Дедић је парадоксално растућа са њиховом минималношћу и изузећем било које нарације или симболичне конотације... Она се рађа и развија под дејством ритма уметничког геста, оштрином потеза оловке и мекоћом четкице.“

Галерија СУЛУЈ, основана почетком деведесетих година, налази се на другом спрату палате АНKЕР на Теразијама, у просторијама уметничког удружења СУЛУЈ – Савеза удружења ликовних уметника Југославије, основаног 1946. године. Галерија је отворена радним данима од 12 до 19 часова, и суботом од 11 до 14 часова.

Изложба је отворена до 29. децембра 2018. године.

 

Повезани садржај

30април2024
Разгледнице спремне за свет!

Разгледнице спремне за свет!

30 април 2024

Ове године, након дечјег ликовног конкурса "Пошаљи у свет разгледницу - Гроцка крај Дунава", девет разгледница је одштампано и спремно да иде у свет.

25април2024
ПОЛИТИКА пише о изложби ОНА у Ранчићевој кући

ПОЛИТИКА пише о изложби ОНА у Ранчићевој кући

25 април 2024

ПОЛИТИКА у рубрици „Београд“ пише о изложби скулптура „Она“ вајарке Владиславе Крстић, која је представљена пред бројном публиком и љубитељима уметности у Ранчићевој кући