ЕУ пројекат WomCom: Конференција за медије, мурал и концерт

29. октобар 2018.

 

 

Конференција за медије, мурал и концерт у оквиру ЕУ пројекта WomCom – „Женска комуникација за солидарност“ Центра за културу Гроцка, установа културе градске општине Гроцка:

- Конференција за новинаре поводом представљања активности у оквиру ЕУ пројекта WomCom чији је носилац Центар за културу Гроцка, установа културе градске општине Гроцка, биће одржана у среду, 31. октобара у 12.00 часова, у малој сали Медија центра у Београду (Теразије 3/II). Говориће Живадинка Аврамовић, заменица председника градске општине Гроцка, Зорица Атић, директорка Центра за културу Гроцка, и Марион Дедић, сликарка и учесница пројекта.

Центар за културу Гроцка је једна од ретких јавних установа културе у Србији којој је као носиоцу одобрен пројекат у оквиру ЕУ програма Еразмус+.
Током конференције биће представљени резултати пројекта, а то су мурали у јавном простору у 5 партнерских земаља Западног Балкана, и исто толико кратких филмова посвећених идеји пројекта.

Концерт поводом свечаног отварања и представљања мурала у Гроцкој биће одржан у четвртак 01.11.2018. године у 12:30 часова у свечаној сали основне школе „Илија Гарашанин“ у Гроцкој, а наступиће хор Дечијег Културног Центра Београд.

Центар за културу Гроцка, установа културе градске општине Гроцка, је носилац и координатор међународног пројекта „WomCom – Women’s Communication for Solidarity“ (Женска комуникација за солидарност), који је установи одобрен у оквиру програма Еразмус+, КА2- Омладински прозор за Западни Балкан и финансиран средствима Европске уније. Партнери на пројекту су организације: Удружење LDA из Мостара (Босна и Херцеговина), TRIM VRBOSKA-Udruga za promicanje održivog razvoja na otoku из Јелсе на Хвару (Хрватска), Удружење жена Пешчаник из Крушевца (Србија), GEA – Societa Cooperativa Sociale из Падове (Италија) и ASSOCIATION DES AGENCES DE LA DEMOCRATIE LOCALE из Страсбура (Француска).

Пројекат се реализује у периоду 01.09.2017 – 01.03.2019. године и састоји се од укупно 4 активности. Једна од 4 активности на пројекту је јавна кампања, у оквиру које је у свакој од 6 партнерских локалних заједница осликан мурал величине 20м2 у јавном простору на тему женске солидарности. Кампања је посвећена обележавању Међународног дана жена из руралних заједница.
У Гроцкој је мурал осликан у атријуму основне школе „Илија Гарашанин“, а извела га је локална уметница Марион Дедић. Осим осликавања мурала у оквиру кампање, пројектом је планиран концерт поводом отварања мурала, као и конференција за медије и трибина у средњој школи.
Део кампање су и 6 кратких филмова на тему родних односа, који ће током новембра месеца бити дистрибуирани путем друштвених мрежа.

http://www.mc.rs

 

Повезани садржај

30април2024
Разгледнице спремне за свет!

Разгледнице спремне за свет!

30 април 2024

Ове године, након дечјег ликовног конкурса "Пошаљи у свет разгледницу - Гроцка крај Дунава", девет разгледница је одштампано и спремно да иде у свет.

25април2024
ПОЛИТИКА пише о изложби ОНА у Ранчићевој кући

ПОЛИТИКА пише о изложби ОНА у Ранчићевој кући

25 април 2024

ПОЛИТИКА у рубрици „Београд“ пише о изложби скулптура „Она“ вајарке Владиславе Крстић, која је представљена пред бројном публиком и љубитељима уметности у Ранчићевој кући