Легат др Александра Костића биће отворен у септембру

16. август 2018.

 

 

Због великог интересовања публике, бројних фотографија и текстова који се појављују на друштвеним мрежама о „сталној поставци која је отворена у библиотеци Илија Гарашанин“, обавештавамо љубитеље културе да поставка Легата др Костића тренутно није отворена за јавност, али да ће бити ускоро.

Легат проф. др Александра Костића ће бити свечано отворен у септембру месецу у оквиру манифестације „Дани европске баштине“, која је ове године проглашена Европском годином културног наслеђа.

Иако је будућа поставка Легата из дана у дан све лепша, до финалног изгледа и сталне поставке је деле још неки битни детаљи попут истакнутог назива, легенди, експоната који су на конзервацији итд, па вас молимо да се до тада стрпите још мало.

Поставку и опремање легата у адаптираном простору библиотеке „Илија Гарашанин“ у Гроцкој организује Градска општина Гроцка у сарадњи са Центром за културу и уз стручну подршку Музеја града Београда.

 

Повезани садржај

30април2024
Разгледнице спремне за свет!

Разгледнице спремне за свет!

30 април 2024

Ове године, након дечјег ликовног конкурса "Пошаљи у свет разгледницу - Гроцка крај Дунава", девет разгледница је одштампано и спремно да иде у свет.

25април2024
ПОЛИТИКА пише о изложби ОНА у Ранчићевој кући

ПОЛИТИКА пише о изложби ОНА у Ранчићевој кући

25 април 2024

ПОЛИТИКА у рубрици „Београд“ пише о изложби скулптура „Она“ вајарке Владиславе Крстић, која је представљена пред бројном публиком и љубитељима уметности у Ранчићевој кући