Настаје МУРАЛ у атријуму ОШ ,,Илије Гарашанин“ у Гроцкој

02. октобар 2018.

 

 

Током септембра месеца отпочело је и дуго планирано осликавање зидног мурала у атријуму основне школе ,,Илије Гарашанин“ у организацији Центра за културу Гроцка. Осликавање мурала је једна од активности у оквиру међународног пројекта установе под називом „WomCom – Women’s Communication for Solidarity“ („Женска комуникација за солидарност“) који је установи одобрен у оквиру Еразмус+ ЕУ Пројекта. Циљ пројекта је усмерен на јачање капацитета младих жена у руралним срединама, како би превазишле родне стереотипе и оствaриле напредак у једнаким могућностима.

Нови мурал ће у форми ликовне бајке визуелно дочарати и представити значајне женске личности из наше историје, уметности и науке попут Катарине Ивановић, Милунке Савић, Исидоре Секулић… Ђаци знатижељно прате рад на муралу, ишчекујући завршетак и нови изглед свог атријума. Осликавање мурала изводи Марион Дедић, сликарка, у складу са замислима групе младих жена учесница на пројекту.

 

Повезани садржај

30април2024
Разгледнице спремне за свет!

Разгледнице спремне за свет!

30 април 2024

Ове године, након дечјег ликовног конкурса "Пошаљи у свет разгледницу - Гроцка крај Дунава", девет разгледница је одштампано и спремно да иде у свет.

25април2024
ПОЛИТИКА пише о изложби ОНА у Ранчићевој кући

ПОЛИТИКА пише о изложби ОНА у Ранчићевој кући

25 април 2024

ПОЛИТИКА у рубрици „Београд“ пише о изложби скулптура „Она“ вајарке Владиславе Крстић, која је представљена пред бројном публиком и љубитељима уметности у Ранчићевој кући