Осликавају се мурали у оквиру Европског пројекта „WomCom“ Центра за културу Гроцка

04. септембар 2018.

 

 

- У оквиру Европског пројекта чији је носилац Центар за културу Гроцка настају мурали у Француској, Италији, Хрватској, Бих и Србији, визуелно усмерени на јачање капацитета младих жена у руралним срединама.

Мурали се реализују као активности на пројекту „WomCom – Women’s Communication for Solidarity“ („Женска комуникација за солидарност“) који је Центру за културу Гроцка одобрен у оквиру програма Ерасмус+, KА2- Омладински прозор за Западни Балкан Европске уније.

Партнери на пројекту су организације из Kрушевца (Србија), Мостара (Босна и Херцеговина), Јелсе на Хвару (Хрватска), Падове (Италија) и Стразбура (Француска).
У оквиру пројекта, у атријуму ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој настаје мурал у организацији Центра за културу Гроцка. Осликавање мурала изводи Марион Дедић, сликарка, у складу са замислима групе младих жена учесница на пројекту и циљевима пројекта. Мурал ће у форми ликовне бајке визуелно дочарати и представити значајне женске личности из наше историје, уметности и науке, попут Катарине Ивановић, Милунке Савић, Исидоре Секулић…

Циљ пројекта је усмерен на јачање капацитета младих жена у руралним срединама, како би превазишле родне стереотипе и оствaриле напредак у једнаким могућностима.

Мурал у Хрватској (Јелсa, Хвар)

 

 

Повезани садржај

30април2024
Разгледнице спремне за свет!

Разгледнице спремне за свет!

30 април 2024

Ове године, након дечјег ликовног конкурса "Пошаљи у свет разгледницу - Гроцка крај Дунава", девет разгледница је одштампано и спремно да иде у свет.

25април2024
ПОЛИТИКА пише о изложби ОНА у Ранчићевој кући

ПОЛИТИКА пише о изложби ОНА у Ранчићевој кући

25 април 2024

ПОЛИТИКА у рубрици „Београд“ пише о изложби скулптура „Она“ вајарке Владиславе Крстић, која је представљена пред бројном публиком и љубитељима уметности у Ранчићевој кући