Суграђани донели нове палеонтолошке налазе

09. октобар 2018.

 

 

Познато је да је територија општине Гроцка богата археолошким и палеонтолошким налазима, од којих многи немају материјалну, већ културну и историјску вредност и значај за нас као народ и културу.

Подстакнути отварањем Легата проф. др Александра Костића који излаже богате налазе из различитих периода живота Гроцке, наши суграђани су донели неколико каменова који потичу из неких давних епоха и спадају у палеонтолошке налазе. У питању су шкољке у седиментним стенама, и фрагменти окамењених отисака лишћа. Молимо и остале суграђане да, уколико при грађењу својих објеката и обрађивању земље наиђу на предмете или облике за које помисле да би могли представљати нешто што је дело човека или прохујалих времена, своје налазе донесу у Центар за културу Гроцка.

Ко посети Легат др Александра Костића који је после две деценије изложен у библиотеци „Илија Гарашанин“ у Гроцкој, разумеће значај ових наизлед неважних предмета и крхотина.

 

Повезани садржај

30април2024
Разгледнице спремне за свет!

Разгледнице спремне за свет!

30 април 2024

Ове године, након дечјег ликовног конкурса "Пошаљи у свет разгледницу - Гроцка крај Дунава", девет разгледница је одштампано и спремно да иде у свет.

25април2024
ПОЛИТИКА пише о изложби ОНА у Ранчићевој кући

ПОЛИТИКА пише о изложби ОНА у Ранчићевој кући

25 април 2024

ПОЛИТИКА у рубрици „Београд“ пише о изложби скулптура „Она“ вајарке Владиславе Крстић, која је представљена пред бројном публиком и љубитељима уметности у Ранчићевој кући