Учесница из Гроцке на Међународном фото фестивалу у Турској

05. октобар 2018.

 

 

Учесница из Гроцке и сарадница Центра за културу Гроцка на Међународном фото фестивалу у Бурси (Турска)

- Центар за културу Гроцка с поносом истиче да је на Осмом међународном Фото фестивалу “Bursa International Photography Festival 2018“ одржаном у Бурси (Турска) у периоду 27. септембра – 7. октобра, учествовала Даница Трајковић из Гроцке, сарадница Центра за културу Гроцка, и то као једина учесница из Републике Србије.

За учешће на фестивалу који слови за једну од највећих фото-манифестација у Источној Европи, ове године је селектовано165 аутора из 12 земаља, са преко 1500 изложених радова. Како организатори наглашавају, циљ фестивала је међусобно повезивање људи из фото-света и стварање простора за талентоване нове фотографе.

Тема овогодишњег “Bursa International Photography Festival 2018“ била је ,,Ритуали“. Ритуали као културолошка и социјална активност заузимају значајно место у свакој култури и заједници.
Специјалан гост овогодишњег фестиивала, са издвојеном изложбом фотографија и тематским трибинама била је земља Индија са својим представницима.

Даница Трајковић из Гроцке као једина представница из Србије представила се са мини пројектом ,,Православни Ускрс“ који чине четири фотографије настале током самог празника, у Гроцкој, у породичниом окружењу.

Честитамо Даници Трајковић на оствареном учешћу на Међународном фото фестивалу у Бурси (Турска) и желимо јој још пуно успеха у даљем бављењу фотографијом.

 

Повезани садржај

30април2024
Разгледнице спремне за свет!

Разгледнице спремне за свет!

30 април 2024

Ове године, након дечјег ликовног конкурса "Пошаљи у свет разгледницу - Гроцка крај Дунава", девет разгледница је одштампано и спремно да иде у свет.

25април2024
ПОЛИТИКА пише о изложби ОНА у Ранчићевој кући

ПОЛИТИКА пише о изложби ОНА у Ранчићевој кући

25 април 2024

ПОЛИТИКА у рубрици „Београд“ пише о изложби скулптура „Она“ вајарке Владиславе Крстић, која је представљена пред бројном публиком и љубитељима уметности у Ранчићевој кући