Најаве и вести: Дигитална диван трибина: „У кабинету чуда професора Костића“

27. март 2021.

 

Онлајн-диван „Београд за почетнике“ у епизоди
У KАБИНЕТУ ЧУДА ПРОФЕСОРА KОСТИЋА
 
Центар за културу Гроцка – you tube канал и ФБ страна
уторак, 30. март у 20 часова
 
Нови онлајн-диван „Београд за почетнике” емитује се у уторак 30. марта из Легата др Александра Костића, о коме се стара Центар за културу општине Гроцка, а епизоду посвећује једном од најсвестранијих научника наше историје, првом у много чему - откривајући несвакидашњу судбину професора Костића, човека великог угледа и још већег знања, заборављеног српског генија, утемељивача медицинских наука у Србији и носиоца Легије части.
 
Јунак ове приче је парадигма свестраности: бриљантан научник, уметник, просветитељ, прави ренесансни човек. Професор др Александар Костић био је научник, хистолог, сексолог, један од оснивача Медицинског факултета у Београду и оснивач Хистолошког института који данас носи његово име, пионир медицинске фотографије и медицинског научног филма, истовремено заљубљеник у археологију, фотографију, књижевност, музику, али и патриота и родољуб.
 
Гошћа дивана: Зорица Атић,
историчарка уметности, кустоскиња и идејни творац поставке Легата др Александра Kостића, директорка Центра за културу Гроцка
Домаћица дивана: Смиљана Попов,
ауторка и уредница научно-популарног серијала „Београд за почетнике” 

Дигиталну диван трибину „У кабинету чуда професора Костића  су најавили бројни ТВ медији, електронски медији и портали од којих издвајамо:
 
CityMagazine, најава на порталу,
 
МедиаСфера, медијски водич најава на порталу,
 
Дан у Београду, водич за догађаје из културе најава на порталу,
 
Вест на сајту ПОЛИТИКЕ може се погледати ОВДЕ.
 
 
 
ТВ Студио Б, „Београде, добар дан“: ВИДЕО-ПРИЛОГ, гостовање Зорице Атић и Смиљане Попов 
У ЈУТАРЊЕМ програму ТВ СтудиоБ гошће Адриане Чортан у понедељак 29. марта биле су Зорица Атић, директорка Центра за културу Гроцка и Смиљана Попов, новинарка и ауторка серијала "Београд за почетнике" како би најавиле нови онлајн-диван "У кабинету чуда професора Костића" који се емитује у уторак 30. марта из Легата др Александра Костића на ФБ страни и youtube каналу установе културе општине Гроцка.

_____________________________
 
Организатори: Центар за културу Гроцка и „Београд за почетнике”
Техничка платформа: “ОCOLO” студио за дигиталне технологије
Подршка: Општина Гроцка

 

 

Повезани садржај