У Гроцкој се одржава завршна свечаност II Фестивала „Моје село у причама и песмама"

23. март 2017.

 

 

У свечаној сали Градске општине Гроцка у суботу, 25. марта са почетком у 12 часова биће одржана завршна свечаност праћена доделом награда и признања у оквиру II Фестивала књижевног стваралаштва на селу и о селу у Републици Србији под називом „Моје село у причама и песмама“, чији је домаћин и суорганизатор за 2017. годину Градска општина Гроцка у сарадњи са Центром за културу, а носилац и покретач Друштво за народно просвећивање „СВЕТИОНИК“ из Крагујевца.

II Фестивал књижевног стваралаштва на селу и о селу у Републици Србији под називом „Моје село у причама и песмама“ за 2017. годину конципиран је као смотра и избор најбољих књижевних остварења (као и новина и веб сајтова) првенствено аутора који имају стално место боравка („живе“) на селу, као и других аутора из Републике Србије и наше дијаспоре који пишу о селу.

Конкусрни позив био је отворен за књижевно стваралаштво (песме или поеме, збирке песама, приче или новеле, романе, студије, монографије), затим новине које излазе на селу или које пишу о селу, и веб сајтове села, или који се баве селом.
Током трајања конкурса на адресу центра за културу Гроцка пристигао је велики број радова више аутора и различитих књижевних форми, од којих је стручни жири у саставу др Момчило Исић, проф. др Раденко Круљ и књижевница Светлана Ристић, одабрао 10 најистакнутијих и уједно најбоље ауторско дело.

Представници организационог и извршног одбора овогодишњег Фестивала су Драгољуб Симоновић, председник ГО Гроцка, у својству председника Организационог одбора, Живадинка Аврамовић, заменица председника ГО Гроцка и Зорица Атић, директор Центра за културу Гроцка, затим академик Милован Данојлић, председник Савета фестивала, и др Милутин Матић, социолог села, руководилац пројекта и директор фестивала.

   

БЕОИНФО, званични сајт града Београда, најављује Фестивал књижевног стваралаштва „Моје село у причама и песмама“ који се одржава у суботу 25. марта у Гроцкој, и чији је домаћин општина Гроцка у сарадњи са Центром за културу а носилац друштво „Светионик“ из Крагујевца:

http://www.beograd.rs/cir/beoinfo/1733464-u-grockoj-u-subotu-zavrsna-svecanost-festivala-moje-selo-u-pricama-i-pesmama/

          БУЛЕВАР УМЕТНОСТИ најављује данашњу завршну свечаност са доделом награда ИИ Фестивала књижевног стваралаштва на селу и о селу у Републици Србији под називом "Моје село у причама и песмама" чији је домаћин и генерални покровитељ ГО Гроцка у сарадњи са Центром за културу, а носилац манифестације Друштво за народно просвећивање "Светионик" из Крагујевца. Улаз је слободан, добро дошли!

 

Повезани садржај