Учешће Центра за културу на обуци за ЕРАСМУС+ пројекте

30. мај 2017.

 

Обука за припрему ЕРАСМУС+ пројеката и реализацију међународних омладинских размена одржана у Сремским Карловцима у периоду од 25. до 28.маја 2017. под покровитељством Фондације Темпус, која обавља улогу контакт тачке за програме МЛАДИ, Млади у акцији и ЕРАСМУС+ у Србији.

 
У тренингу је учествовала и млада сарадница Центра за културу Гроцка, по основу прихваћене конкурсне пријаве. Наиме, на јавно расписаном позиву који је био селективног карактера Фондација Темпус одабрала је представнике различитих типова организација заступљених на нивоу целе Србије а које се баве питањима младих. Међу 18 учесника обуку је похађала и Даница Трајковић као представница Центра за културу Гроцка.

 
Циљ тренинга био је повећање квалитета и броја поднетих пројеката омладинских размена, као и унапређење квалитета реализације одобрених пројеката из ове области кроз развој компетенција (знања, вештина и ставова) кључних актера који су укључени у процес писања пројеката, осмишљавања програма – и њихове реализације. Полазници радионице, поред осталог упознали су се и са:
• специфичностима реализовања омладинских програма у међународном окружењу (интеркултуралност, тимски рад…);
• изградњом партнерстава током свих фаза пројекта (писање пројекта, припремна фаза, реализација, евалуација);
• менаџментом пројекта (припрема програма омладинских размена, писање делова пројектне апликације, реализација размене, мониторинг и евалуација);
• улогама и задацима омладинских лидера/ки у омладинским разменама;
интерактивним/радионичарским методама и техникама рада у неформалном образовању.

 

Повезани садржај

25април2024
ПОЛИТИКА пише о изложби ОНА у Ранчићевој кући

ПОЛИТИКА пише о изложби ОНА у Ранчићевој кући

25 април 2024

ПОЛИТИКА у рубрици „Београд“ пише о изложби скулптура „Она“ вајарке Владиславе Крстић, која је представљена пред бројном публиком и љубитељима уметности у Ранчићевој кући