"Стваралачка Гроцка" у медијима: Град Београд најављује изложбу у Ранчићевој кући

30. јул 2020.

 

 Шеста колективна изложба „Стваралачка Гроцка” биће отворена за посетиоце од 31. јула у Ранчићевој кући.

Због актуелне епидемиолошке ситуације и примене здравствено-безбедносних мера, планирано свечано отварање изложбе неће бити одржано, али поставка је доступна за посетиоце уз примену актуелних мера заштите, радним данима у оквиру радног времена установе, као и суботом од 10 до 16 часова.

На овогодишњој изложби „Стваралачка Гроцка” излагаће 51 уметник са територије општине Гроцка, а том приликом биће изложен исти број дела која ће приказати разноврсне технике и уметничке праксе.

Групна изложба „Стваралачка Гроцка” траје од 2015. године – осмишљена као вид умрежавања и представљања локалних уметничких потенцијала, на територији општине коју карактерише вишевековно историјско и културно трајање. Овогодишње представљање у знаку је ванредних околности које су планетарно утицале на живот и активности заједнице и појединца, као и на поимање личних и друштвених вредности или приоритета.

Као и претходних година, изложба има за циљ представљање разноврсности продукције великог броја аутора који живе и/или стварају на територији општине Гроцка. Окупљање и повезивање уметника у оквиру групне изложбе, попут „Стваралачке Гроцке”, као и промоција њиховог рада у јавности, битан је корак у оснаживању аутора и обогаћивању културног живота локалне заједнице.

Вест се може прочитати и на сајту БеоИнфо Града Београда.

Изложбу „Стваралачка Гроцка” су најавили и електронски медији и портали, од којих издвајамо:

Портал за културу Југоисточне Европе Seecult,

Портал Пословна жена,

Такође и портал ТВ СтудиоБ

 Као и AvantArt magazin.

 

 

 

Повезани садржај