"Одраз звезде" Весне Џакић за Међународни дан музеја

19. мај 2023.

 

Изложба слика „Одраз звезде у Панонском мору” београдске уметнице Весне Џакић отворена је у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка. Овај топли „варошки дом Србије” био је тесан да прими све заинтересоване посетиоце и поклонике уметности на Међународни дан музеја – 18. мај.

Историчарка уметности Зорица Атић, директорка установе, пред многобројном публиком и поштоваоцима дела ауторке представила је Ранчићеву кућу, место где култура станује, упоредивши топлину овог дома са радосним амбијентима које Весна Џакић ствара.
О стваралаштву уметнице и њеним радовима преплављеним звездама, сунцем, месецом, симболиком куће, дрвета и окружења које носимо у себи говорила је и сликарка Мика Ловре Миловић.
 
У музичком делу програма наступили су ученици ОМШ „Невена Поповић” из Гроцке: Јелица Миленковић, Луна Стевановић и Немања Миленковић, клавир.
 
Весна Џакић рођена је 1972. у Земуну. Дипломирала је сликарство на Факултету примењених уметности и дизајна Универзитета у Београду 1997. године, где је и магистрирала на Графичком одсеку 2003. Остварила је дванаест самосталних изложби и излагала на бројним групним поставкама у земљи и иностранству. Чланица је УЛУС-а и УЛУПУДС-а.
 
Изложба траје до 5. јуна.


Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ.

 

Повезани садржај

08децембар2023
Диван-трибина „ЧАЈАНКА СА ПОРОДИЦОМ КОСТИЋ“

Диван-трибина „ЧАЈАНКА СА ПОРОДИЦОМ КОСТИЋ“

08 децембар 2023

Добродошли у Ранчићеву кућу на диван трибину „ЧАЈАНКА СА ПОРОДИЦОМ КОСТИЋ“ новинарке Смиљане Попов „Београд за почетнике“, у петак, 15. децембра у 17 часова.