Ранчићева кућа: Изложба графике 35. Ликовне колоније Смедерева

04. септембар 2020.

 

Ранчићева кућа: Изложба графике 35. Ликовне колоније Смедерева

Центар за културу Гроцка
Изложба графике 35. Ликовне колоније Смедерева
Галерија Ранчићева кућа
4 – 11. септембар 2020. године

Радови настали на 35. сазиву Ликовне колоније графике града Смедерева биће изложени од петка 4. септембра 2020. године у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка.
Установа културе у Гроцкој и ове године са задовољством представља публици гостујућу изложбу графике у сарадњи са Центром за културу Смедерево, а поставка обухвата радове осморо уметника из земље и региона, изведене у различитим техникама дубоке штампе.
Изложба радова са 35. Ликовне колоније графике Смедерева уприличена је током трајања овогодишње, 36. по реду традиционалне смедеревске колоније, како би актуелни сазив уметника био у прилици да на најбољи начин, у галеријском простору, сагледа радове својих претходника, баш као и љубитељи ликовне уметности.
Графичка ликовна колонија у Смедереву је један од ретких уметничких догађаја и окупљања ове врсте, и у свим околностима одражава континуитет у афирмацији и неговању уметничке графике.
У сазиву 35. колоније графика 2019. године учествовали су уметници из Србије, Босне и Херцеговине и Бугарске, док је збирка графике града Смедерева богатија за радове Ирене Ранђел из Ниша, Ненада Зељића из Београда, Предрага Лојанице из Зрењанина, Лидије Kрњајић из Новог Сада, Милене Стијак из Бања Луке, Сање Савић Симовић из Kутине, а учесници из Бугарске су Јоан Михов из Великог Трнова и Ангелина Неделчева из Варне.

Изложба је доступна за посетиоце до 11. септембра, уз примену актуелних мера заштите.
Улаз је слободан. Добро дошли!

 

Повезани садржај

12април2021
Други разред из Гроцке у посети Ранчићевој кући

Други разред из Гроцке у посети Ранчићевој кући

12 април 2021

Сунчаног и топлог 12. априла, Центар за културу Гроцка посетили су ученици II-3 разреда ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој, предвођени својом учитељицом Славицом Влаисављевић