V групна изложба дечјих радова „Моје окружење“ и концерт Ацарт бенда

16. септембар 2019.

 

 

ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ ГРОЦКА – ДЕБ 2019

групна изложба дечјих радова Моје окружење

концерт Ацарт бенда 

петак 20. септембар од 19:00 часова

 Ранчићева кућа / Мајевичка 9 / Гроцка   

 

- Позивамо Вас да у петак, 20. септембра у 19 часова присуствујете отварању групне изложбе дечјих радова по тематском конкурсу Моје окружење - уметност и забава“ у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка

У наставку вечери, у оквиру музичког програма установе „Музичка башта“ и културно-туристичке манифестације „Дани европске баштине 2019“  наступиће Ацарт бенд из Београда.

 

Изложба Моје окружење - уметност и забава“ се реализује по конкурсном позиву Центра за културу Гроцка намењеном предшколцима, ученицима основних школа као и Средње школе општине Гроцка, у циљу упознавања деце и младих са лепотама и вредностима у окружењу. Конкурс и изложба имају за циљ да промовишу дечју креативност и покрену свест о важности културних вредности, чији су будући носиоци управо деца и млади. Аутор и кустос је Зорица Атић, дипл. историчар уметности.

 

Жирирање радова је спровела независна Ликовна комисија, у саставу ликовних и примењених уметника: Анамарија Вартабедијан, магистар ликовних уметности, Алекса Јовановић, дипл. сликар, Предраг Милошевић, дипл. графичар примењене графике. Задатак комисије био је да изврши одабир најуспелијих радова и додели награде у свакој од категорија, као и да селектује избор радова за излагање на групној изложби у Ранчићевој кући - културном добру, уједно седишту и галерији Центра за културу Гроцка.

 

Пројекат Ацарт, окупљен око истоименог гитаристе, певача и композитора, доноси агро-фанк звук. Ацарт се музиком бави од раног детињства и дипломирао је на Факултету Музичке Уметности у Београду. Жустре фолклорне мелодије, савремени, енергични ритмови и емотивни вокал заштитни су знак Ацартових наступа. Објавио је два издања: Ćiril Method и Studio Sessions. Новим синглом и спотом - Kона, најављује трећи албум под радним називом  Hommo Ludens (Човек који се игра).

 

*Галеријски програм и „Музичку башту“ установе  подржали су Министарство културе и информисања, Секретаријат за културу, општина Гроцка и Аустријски културни форум у Београду.  

 

Улаз је слободан. Добро дошли!

 

Повезани садржај