КОНКУРС ЦЕНТРА ЗА КУЛТУРУ ГРОЦКА ЗА ИЗЛАГАЧКУ СЕЗОНУ 2018.

28. јул 2017.

 

Центар за културу Гроцка расписује Конкурс за самосталне, ауторске и групне изложбе за излагачку сезону 2018. године. Конкурс је отворен до 25. септембра 2017. године.

Савет галерије даје предност уметничким пријавама које показују индивидуалност приступа ликовним медијима и заокружен идејни концепт. Такође, сматра добродошлим пријаве које укључују интеракцију са особеним споменичким идентитетом и архитектуром Ранчићеве куће, припадајућом баштом или јавним просторима Гроцке, у циљу представљања уметности и њених изражајних могућности локалној заједници, као и повезивања ликовног програма Центра за културу Гроцка са средином у којој делује. Савет галерије у саставу историчар уметности Зорица Атић, сликар Мика Ловре и сликар и историчар уметности Јелена Хинић, жирираће пристигле пријаве.

Пријаве могу поднети академски образовани уметници, чланови УЛУС-а, УЛУПУДС-а, као и афирмисани неакадемски ствараоци, који нису излагали у Центру за културу Гроцка у протекле 2 године. Конкурсна пријава/формулар треба да садржи:

- податке о аутору (име и презиме, адреса, е-маил и контакт телефон)

- идејну концепцију (до 2000 карактера)

- фотографије/јпг радова (мин. 5 фотографија)

- податке о радовима (техника, димензије, година настанка)

- професионалну биографију

- предлог додатних програма (уколико су планирани) током трајања изложбе.

 

Галеријски простор Центра за културу Гроцка налази се у оригиналном амбијенту Ранчићеве куће (60м2), старој српској кући с почетка 19. века. Објекат је заштићен од стране Завода за заштиту споменика културе града Београда као споменик културе од великог значаја. Изложбе су просторно орјентисане у две просторије опремљене излагачким витринама. Такав распоред идеалан је за мање и средње формате, ситну пластику, те су излагачи замољени да концепт изложбе прилагоде наведеном простору и духу објекта. Кућа располаже и великом баштом парковског типа која се користи као летња музичка сцена, али и излагачки простор на отвореном (за форме у простору отпорне на атмосфералије). Видео материјал, инсталације у простору и сл. добродошли су као додатни програм.

Пријаве за конкурс са потребном документацијом треба послати најкасније до 25. септембра 2017. године. Пожељно је да пријаве буду у електронској форми. Конкурсне пријаве слати на е-маил адресу: centargrocka@gmail.com

Уколико уметници нису у могућности да документацију пошаљу електронским путем, могу послати пријаву (са назнаком “За конкурс”) поштом на адресу:

Центар за културу Гроцка (Ранчићева кућа), Мајевичка 9, 11306 Гроцка.

Конкурсни материјал се не враћа.  

 

Услови излагања и обавезе излагача биће накнадно дефинисане. Напомена: уметник је у обавези да рад по избору остави легату Центра за културу Гроцка.  

Резултати конкурса и списак прихваћених пријава биће објављени крајем новембра 2017. године на сајту Центра за културу Гроцка.  

Контакт за додатне информације:

Центар за културу Гроцка - Ранчићева кућа,

Зорица Атић, 011 850 23 21, 064 64 73 750,

e-mail: centargrocka@gmail.com  

Формулар за пријављивање на Конкурс

Тлоцрт Ранчићеве куће 

 

Повезани садржај

25мај2020
 МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

25 мај 2020

Поводом 25. маја, дана када је рођен доживотни председник бивше Југославије, дневни лист ПОЛИТИКА доноси причу о једном од његових омиљених места.