„Дани европске баштине“: Групна изложба дечјих радова МОЈЕ ОКРУЖЕЊЕ – уметност дељења

11. септембар 2018.

 

 

Поштовани,
Групна изложба дечјих радова „Моје окружење – уметност дељења“ у оквиру културно-туристичке манифестације „Дани европске баштине“ биће отворена у петак, 14. септембра у 19 часова у галеријском простору Центра за културу Гроцка – Ранчићевој кући, ул. Мајевичка 9 у Гроцкој. Приликом отварања изложбе наступају ученици ОМШ „Невена Поповић“ из Гроцке са пригодним програмом.
Изложба Центра за културу Гроцка се реализује по конкурсном позиву установе намењеном предшколцима, ученицима основних школа као и средње школе на територији општине Гроцка, са циљем упознавања и едукације деце и младих са лепотама и вредностима у окружењу, као основним видом будуће заштите и очувања.

МОЈЕ ОКРУЖЕЊЕ
уметност дељења
14. септембар – 3. октобар 2018.

Европска година културног наслеђа – уметност дељења


Културно-туристичка манифестација „Дани европске баштине“ је 2018. године у Србији у знаку Европске године културног наслеђа, са темом – уметност дељења. Нагласак јена упознавању и разумевању културног наслеђа као заједничког ресурса, подизању свести о заједничкој историји и вредностима на европском тлу, као и јачању осећаја припадности заједничком европском простору. Ова значајна манифестација промовише вредности културног наслеђа за друштво и потенцира важну улогу коју имају заједнице у управљању својим културним наслеђем и окружењем. У оквиру предложене теме „Уметност дељења “, инспирација се могла пронаћи свуда – у природном окружењу и наслеђу, археолошким налазиштима, архитектури, средњовековним споменицима, уметничким и архитектонским стиловима, фолклорним традицијама, традиционалним вештинама, знањима и веровањима, обичајима, храни, књижевности, уметности, итд.


Четврта по реду групна изложба у оквиру Дана европске баштине са темом „Моје окружење – уметност дељења“ реализована је по јавном позиву намењеном предшколцима, ученицима основних школа као и средње школе на територији општине Гроцка, са циљем упознавања и едукације деце и младих са лепотама и вредностима у окружењу, као основним видом будуће заштите и очувања. Остварени дечји ликовни радови кроз промоцију богатог и разноврсног националног и локалног културног наслеђа, наглашавају европско наслеђе и вредности, помажући јачању осећаја припадности европској породици.

 

Повезани садржај

25мај2020
 МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

25 мај 2020

Поводом 25. маја, дана када је рођен доживотни председник бивше Југославије, дневни лист ПОЛИТИКА доноси причу о једном од његових омиљених места.