„Дани европске баштине“: Групна изложба дечјих радова МОЈЕ ОКРУЖЕЊЕ – уметност дељења

11. септембар 2018.

 

 

Поштовани,
Групна изложба дечјих радова „Моје окружење – уметност дељења“ у оквиру културно-туристичке манифестације „Дани европске баштине“ биће отворена у петак, 14. септембра у 19 часова у галеријском простору Центра за културу Гроцка – Ранчићевој кући, ул. Мајевичка 9 у Гроцкој. Приликом отварања изложбе наступају ученици ОМШ „Невена Поповић“ из Гроцке са пригодним програмом.
Изложба Центра за културу Гроцка се реализује по конкурсном позиву установе намењеном предшколцима, ученицима основних школа као и средње школе на територији општине Гроцка, са циљем упознавања и едукације деце и младих са лепотама и вредностима у окружењу, као основним видом будуће заштите и очувања.

МОЈЕ ОКРУЖЕЊЕ
уметност дељења
14. септембар – 3. октобар 2018.

Европска година културног наслеђа – уметност дељења


Културно-туристичка манифестација „Дани европске баштине“ је 2018. године у Србији у знаку Европске године културног наслеђа, са темом – уметност дељења. Нагласак јена упознавању и разумевању културног наслеђа као заједничког ресурса, подизању свести о заједничкој историји и вредностима на европском тлу, као и јачању осећаја припадности заједничком европском простору. Ова значајна манифестација промовише вредности културног наслеђа за друштво и потенцира важну улогу коју имају заједнице у управљању својим културним наслеђем и окружењем. У оквиру предложене теме „Уметност дељења “, инспирација се могла пронаћи свуда – у природном окружењу и наслеђу, археолошким налазиштима, архитектури, средњовековним споменицима, уметничким и архитектонским стиловима, фолклорним традицијама, традиционалним вештинама, знањима и веровањима, обичајима, храни, књижевности, уметности, итд.


Четврта по реду групна изложба у оквиру Дана европске баштине са темом „Моје окружење – уметност дељења“ реализована је по јавном позиву намењеном предшколцима, ученицима основних школа као и средње школе на територији општине Гроцка, са циљем упознавања и едукације деце и младих са лепотама и вредностима у окружењу, као основним видом будуће заштите и очувања. Остварени дечји ликовни радови кроз промоцију богатог и разноврсног националног и локалног културног наслеђа, наглашавају европско наслеђе и вредности, помажући јачању осећаја припадности европској породици.

 

Повезани садржај