„ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ” 2020. У БЕОГРАДУ И СРБИЈИ

24. септембар 2020.

 

„ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ” 2020.

У БЕОГРАДУ И СРБИЈИ

 
Дани европске баштине у Београду обележавају се у организацији града Београда-Градске управе, Секретаријата за привреду, надлежног за послове туризма и Организационог одбора образованог решењем градоначелника и око стотину непосредних организатора програма. У сарадњи са секретаријатима надлежним за културу, заштиту животне средине, образовање и дечју заштиту, спорт и омладину, градским општинама, установама и другим организаторима, припремљен је велики број програма у свакој од тих области и у условима пандемије Ковид 19, уз поштовање прописаних мера надлежних органа и поштовање препорука о заштити од инфекције.
Припремљени су и бројни садржаји доступни публици у дигиталној форми (виртуелне туре, изложбе и каталози у електронској форми, филмови, видео материјали, тв емисије, снимљене представе и сл.).
Kао и свих претходних година, бројни програми промоције наслеђа реализују се на читавој територији града. Министарство културе и информисања РС, које координира програме у Републици Србији је програм у организацији Центра за културу у Гроцкој и Смиљане Попов, аутора серијала „Београд за почетнике“ подржало и као централно догађање „Дана европске баштине“ у Србији.
 
ПРОГРАМ МАНИФЕСТАЦИЈЕ „ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ“ 2020. у БЕОГРАДУ и СРБИЈИ:

 


 

Повезани садржај