„ГРОЦКА ИМА НАЈЛЕПШЕ ВОЋЕ И НАЈЛЕПШИ ПОГЛЕД НА ДУНАВ"

23. фебруар 2023.

 

Председник Александар Вучић обишао излагаче: „ГРОЦКА ИМА НАЈЛЕПШЕ ВОЋЕ И НАЈЛЕПШИ ПОГЛЕД НА ДУНАВ“

На Београдском сајму у сјајној атмосфери одржана је у уторак 22. фебруара свечаност отварања 44. Међународног сајма туризма и 18. Међународног сајма хотелско-угоститељске опреме HORECA-OPREMA.

Градска општина Гроцка се успешно представила приликом отварања 44. Међународног сајма туризма у Београду. Овом свечаном приликом је понуду ГО Гроцка у оквиру Београдског штанда посетио и председник државе Србије, Александар Вучић лично, и поздравио представнике ГО Гроцка.
Председник државе је, разгледајући штанд, у разговору са директорком Центра за културу Гроцка прокоментарисао како Општина Гроцка има „НАЈЛЕПШЕ ВОЋЕ И НАЈЛЕПШИ ПОГЛЕД НА ДУНАВ“. Штанд општине Гроцка је декорисан симболима локалног поднебља, који је познат по природним лепотама, најукуснијем воћу и богатој културној баштини, што је основ за многе гране излетничког туризма.
Догађају су присуствовали представници Општине Гроцка, заменица председника ГО Гроцка Душица Мемаровић и председница СО Гроцка Весна Дамњановић, са сарадницима, већнице ГО Гроцка за културу и туризам Драгана Петковић и Тијана Барбу Милић, као и директорка Центра за културу општине Гроцка Зорица Атић.
Дан пре званичног отварања капија за посетиоце, у присуству бројних домаћих и страних гостију, међу којима су предњачили представници Народне Републике Kине, земље партнера овогодишњег сајма, уприличен је програм који је отворио председник државе Александар Вучић, чиме је обележен почетак рада Сајма туризма у Београду, највеће туристичке смотре у земљи и региону.
Традиционално, на сајму ће учествовати најзначајније туристичке агенције, удружења и организације, хотели, туристички центри, ваздухопловне компаније и међународни тур-оператори. Почасни гост Сајма туризма у Београду је Народна Република Кина, а слоган овогодишње понуде гласи КАД ЈЕ ОДМОР, НИЈЕ ТЕШКО.
 

Галерију фотографија можете погледати на ФБ страници Центра за културу Гроцка ОВДЕ.
 

 

Повезани садржај