Музеји за 10: Додела награда за видео-рад „Музеј у Гроцкој“

18. децембар 2020.

 

Видео-рад „Музеј у Гроцкој“ чија је тема Ранчићева кућа освојио је прву награду на конкурсу под називом „Представи свој музеј“, који су за децу и младе широм Србије покренуле челне музејске установе у склопу културне манифестације „Музеји за 10“.
Жири у саставу стручњака из музеја је бирао најзанимљивија и најкреативнија решења, од којих су првих десет представљена широј јавности путем интернета и друштвених мрежа.
Првонаграђени троминутни видео-рад су сачинили ученици шестог разреда ОШ „Илија Гарашанин” у Гроцкој, Илија Ивковић, Растко Ивковић и Алекса Савић, уз подршку своје наставнице историје Љиљане Милосављевић, са којом су учествовали на наградном конкурсу.
Циљ музејског конкурса у оквиру шире, европске манифестације, био је да подстакне децу и младе да се укључе у сагледавање, промоцију и представљање културних садржаја и знаменитости свога места - и то у дигиталној форми, у корак са савременим тренутком.
Ђаци из Гроцке су овом приликом представили локални музеј уз кога расту и у који често и радо долазе на бројне догађаје - Ранчићеву кућу у Гроцкој, заштићено културно добро од великог значаја за нашу земљу, и уједно седиште активности установе Центар за културу Гроцка. Поручили су гледаоцима да њихов музеј можда јесте мали просторно, али да је за њих велики и важан.
У договору са организационим тимом манифестације, добитницима су награде и захвалнице додељене у Центру за културу Гроцка, чији су рад и значај представили на конкурсу. Награде је доделила Зорица Атић, директорка Центра за културу Гроцка.
 
 
 
 Видео снимак можете погледати ОВДЕ.

 Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму центра за културу Гроцка ОВДЕ. 

 

Повезани садржај

29септембар2022
Медији најављују Променаду грочанском чаршијом

Медији најављују Променаду грочанском чаршијом

29 септембар 2022

Електронски медији најављују Променаду знаменитим местима и културним добрима Гроцке „Од српског варошког дома до незаборавног YУ гламура“ у недељу 2. октобра у 13ч.

28септембар2022
Ликовна радионица Центра за културу учествује на 57. Дечјем октобарском салону МПУ

Ликовна радионица Центра за културу учествује на 57. Дечјем октобарском салону МПУ

28 септембар 2022

Центар за културу Гроцка са дечјим радовима насталим на ликовнoj радионици „Ликовно путовање“ у Гроцкој учествује на 57. Дечјем октобарском салону МПУ у Београду.