НАГРАДНИ КОНКУРС на тему „Представи свој омиљени музејски предмет” у склопу манифестације „Музеји за 10“ – 2021. године

14. мај 2021.

 

Пажња, пажња!
 
НАГРАДНИ КОНКУРС на тему „Представи свој омиљени музејски предмет” у склопу манифестације „Музеји за 10“ – 2021. године
 
Национални комитет ICOM Србија објављујe позив за учешће на конкурсу за достављање кратких видео форми на тему „Представи свој омиљени музејски предмет” и важи за период од 5. до 18. маја 2021. године у поноћ.
 
Овај позив објављен је на сајту www.muzejisrbije.rs као и на Фејсбук и Инстаграм страницама „Музеји за 10“.
 
ЗАДАТАК И ТЕМА:
 
Позив је отворен за све креативне особе, а нарочито младе, који на овај начин желе да искажу таленат и иновативност, и своју призму сагледавања рада музеја.
 
Пропозиције конкурса:
 
Право учешћа на конкурсу имају пунолетне особе, док особе млађе од 18 година могу учествовати уз писмену сагласност родитеља или старатеља;
Од учесника се очекује да креирају кратки видео у трајању до три минута;
Видео се може снимити мобилним телефоном, фотоапаратом или камером;
Видео радове је потребно поставити - на Инстаграм уколико се путем те друштвене мреже учествује те таговати одговарајућу страницу „Музеји за 10“ уз хештег #muzejiza10 или, уколико се учествује на друштвеној мрежи Фејсбук - поставити видео у коментару испод поста који позива на учествовање у овом наградном конкурсу;
Једна особа може учествовати са више различитих видео радова, али може бити награђена само за један од послатих.
Добитници треба, уз видео радове, обавезно да пошаљу следеће податке: име и презиме, адресу, мејл адресу, контакт телефон и фотографију аутора, у сврху контактирања и тиме дају пристанак за наведено.
 
НАГРАЂИВАЊЕ:
 
Критеријум за избор најбољих радова је креативност и иновативност аутора у приказу музејског предмета који је представио и снимио.
Према избору стручног жирија, 5 најбољих, најкреативнијих и најзанимљивијих видео радова биће награђени пригодним поклоним.
 
 

 

Повезани садржај

14јануар2022
Пројекат  „ИЗУЗЕТНЕ ЖЕНЕ СРБИЈЕ“

Пројекат „ИЗУЗЕТНЕ ЖЕНЕ СРБИЈЕ“

14 јануар 2022

Амбасада Холандије у сарадњи са Центром за Женске студије, Културним центром ГРАД и девет градова у Србији-међу којима је и београдска Општина Гроцка, реализује пројекат.