Отварање 23. Ликовне колоније и наступ састава Anа & The Changеs

31. јул 2021.

 

На летњој сцени у Грочанској чаршији, заштићеној амбијенталној целини старе вароши, свечано је отворена Ликовна колонија ГО Гроцка, а потом је у оквиру познате вишедневне културно-туристичке манифестације „Грочанске свечаности“ и програма „Музичка башта“, наступио београдски рок састав Ana & The Changes.
 
Двадесет и трећу по реду Ликовну колонију ГО Гроцка представила је Зорица Атић, селектор колоније, и нагласила да је у питању традиционални уметнички догађај у оквиру вишедеценијске манифестације, и један од значајних уметничких програма за град Београд.
 
На „Ликовној колонији 2021“ учествују следећи уметници: 

- др ум. Анамарија Вартабедијан – сликар, Београд
- Немања Арсић – дипл. сликар, Смедерево
- Мила Гајин – дипл. примењени графичар, Париз/Јагодина
- Јелена Виторовић – дипл. сликар, Београд
- Милена Виторовић – дипл. сликар зидног сликарства, Београд
- Јован Спасић – MA ликовни уметник, Власотинце
- Игор Мандић – фотограф, Београд
 
Гости Ликовне колоније су Марион Дедић, дипл. сликар (Београд), Мика Ловре, дипл. сликар (Београд), Ивана Блечић Стефановић, дипл. сликар-конзерватор (Београд), мр Љубица Шакић, дипл. сликар (Београд), и Милан Митровић, наставник ликовне културе (Београд).
Музички догађај уприличен је као завршница тематског дана посвећеног уметности.
 
Ана Ћурчин је кантауторка, вокал, гитара, усна хармоника, која неретко наступа соло, а овом приликом се представила са својим бендом Ana & The Changes. Њена музика обједињује indie-rock и фолк, али кокетира са блузом и амбијенталном музиком. Карактерише је нежан и истовремено моћан ритам, а расположеној публици у Грочанској чаршији се представила и са новим нумерама на српском језику. Специјална гошћа четворочланог бенда који чине и Горан Антовић, клавијатуре, Марко Цветковић, бас гитара, Филип Мратинковић, бубњеви, била је Милена Јанчурић.
 
Културни догађај су подржали градски Секретаријат за културу и Министарство културе и информисања РС.


Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ. 

Tекст: Зорица Атић, историчар уметности-кустос.

 

Повезани садржај