ПЛИВАЊЕ за Часни крст у Гроцкој на Богојављење 2022.

18. јануар 2022.

 

Манифестација „Литија и пливање за Часни крст Гроцка 2022“ у организацији општине Гроцка биће одржана на Богојављење, у среду 19. јануара, на Дунавском кеју у Гроцкој. У цркви Свете Тројице ће почети служба од 8:00 часова, након чега ће Богојављенска литија кренути из порте цркве Свете Тројице Грочанском чаршијом ка обали Дунава у 11:30 часова.

Литију ће предводити свештенство Цркве и руководство Градске општине Гроцка. Од 12:00 часова на Дунавском кеју започеће свечани програм за пливаче, где ће се грађанима обратити председник ГО Гроцка, Драган Пантелић.

У оквиру културно-уметничког програма наступиће дечији хор Храма Свете Тројице „Деца Неба“ са диригентом Драганом Пешић, хор Основне музичке школе „Невена Поповић Барили“ са диригентом Бојаном Ђукић као и Александра Дабић. Свештенство Храма Свете Тројице ће затим одржати молитву за пливаче након чега ће започети и само надметање за Часни крст. Учесник који буде први допливао до Часног крста биће дариван златним крстом од 3,3 грама, који традиционално дарују грочанске златаре „Мијић“ и „Коак“.

 

 

Вест се може прочитати на порталу ГО Гроцка ОВДЕ.

 

Повезани садржај

06децембар2022
Французи на ликовној радионици ЦКГ у Врчину

Французи на ликовној радионици ЦКГ у Врчину

06 децембар 2022

Полазници Ликовне радионице Центра за културу Гроцка у Врчину током новембра месеца упознали су се са уметношћу два великана светске и француске уметности.

03децембар2022
Опчињеност Дунавом и културном баштином

Опчињеност Дунавом и културном баштином

03 децембар 2022

У Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка, у петак 2. децембра представљени су радови дванаест ликовних и примењених уметника, настали на 24. Ликовној колонији